Nagy orosz életrajzi enciklopédiában kapott helyet egyetemünk Professor Emeritusa

2019. március 8.

Prof. Dr. Czabán Jánosnak, a Gazdaságtudományi Kar Professor Emeritusának munkássága is helyet kapott abban a nagy orosz életrajzi enciklopédiában, amely a múlt év második felében jelent meg Szentpéterváron.

A rendkívül gazdag kiadvány egy teljes oldalt szentel a Gazdálkodástani Intézet Professor Emeritusa tudományos munkásságának, egyetemi kutató, oktató, szervezetfejlesztő és vezetői tevékenységének, legjelentősebb kitüntetéseinek, életpályája legfontosabb momentumainak bemutatására. 

Czabán professzor az Orosz Természettudományi Akadémia külföldi, és az Európai Természettudományi Akadémia rendes tagja. Szakmai életútját több elismerés, kitüntetés, valamint tiszteletbeli cím is jelzi, legutóbb 2018. június 29-én vehetett át kitüntetést, amikor a Miskolci Egyetem Szenátusa „A Miskolci Egyetem Díszpolgára” kitüntetést adományozta számára a miskolci közgazdászképzés elindításában szerzett elévülhetetlen érdemei, valamint a mintegy 55 éves felsőoktatási pályafutása során végzett példaértékű vezetői, kutatói és oktatói munkája elismeréseként.