Földtudományi diákkonferencián mérték össze középiskolások a tudásukat

2019. március 11.

Az idén már tizenkettedik alkalommal megrendezett Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát 2019. március 8-9-én (pénteken és szombaton) tartották a Miskolci Egyetemen, a rendezvényre 18 előadói nevezés érkezett az ország 12 középfokú oktatási intézményéből, valamint Erdélyből.
 
A rendezvényt a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara a Magyarhoni Földtani Társulat Oktatási és Közművelődési Szakosztályával együttműködve szervezte, a regisztrált résztvevők száma több mint 40 fő volt. 
 
Az Diákkonferencia legfőbb célja, hogy összegyűjtse azokat a középiskolás diákokat, akik a tananyagon túlmenően foglalkoznak a földtudományok valamelyik ágával, és kutatásokat végeznek ezen a területen. Nekik szeretne a konferencia lehetőséget nyújtani arra, hogy az így szerzett ismereteiket megosszák egymással és az érdeklődőkkel. További célkitűzés, hogy a rendezvény segítségével a földtudományok nagyobb ismertséget szerezzenek a középiskolákban, illetve a diákok közvetítésével szélesebb társadalmi szinten is.
 
A konferencia időpontja az idei évben is egybeesett a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivállal, amely rendezvény programjaihoz a résztvevők is csatlakozni tudtak. A konferencia zsűrijét neves, földtudományokkal foglalkozó szakemberek alkották. A szakmai zsűri elismerően nyilatkoztak a diákok teljesítményéről, a zsűri szerint látható volt a diákok földtudományok iránti elkötelezettsége és szakmai felkészültsége.
 
Az eseményről készült sajtóanyag ITT, a diákkonferencia díjazottjainak listája pedig ITT olvasható.