Adománygyűjtés a Húsvéti Koncerten egyetemünk lakástűzben érintett egykori oktatójának

2019. április 10.

Dr. Fabinyi Erzsébetnek, egyetemünk a Dankó Pista utcai lakástűzben érintett egykori oktatójának gyűjtenek pénzadományokat a 2019. április 16-án a Díszaulában tartandó Húsvéti Koncerten. 

A közelmúltban bekövetkezett Dankó Pista utcai lakástűzben dr. Fabinyi Erzsébet, a Miskolci Egyetem egykori oktatója életének munkája vált a lángok martalékává. Nem csak felbecsülhetetlen eszmei értékeket felvonultató tudományos szakirodalmi magánkönyvtára és neves kutatók által dedikált szakkönyvgyűjteménye, de minden egyéb anyagi java is odaveszett.

A selmeci hagyományok egyik legfontosabb eleme a bajban való összetartás. Erre az összetartásra apellálva kérünk mindenkit, akinek módjában áll segíteni, hogy a Húsvéti Koncerten készpénzzel, vagy a 11773346-03112650-es számlaszámra történő átutalással segítse egyetemünk 77 éves polgárát abban, hogy élete hátralevő részét a panellakása erkélyére behulló csikk okozta lakástűz ellenére elfogadható körülmények között élhesse le.

Aki nem pénzbeni adománnyal szeretne segíteni, az a tűzről szóló tudósításban olvasható telefonszámon teheti meg felajánlását.

A károsult nevében ezúton is köszönünk minden adományt!