Kiállítással ünnepeljük hazánk NATO-csatlakozásának 20 éves jubileumát

2019. október 24.

„70 éves a NATO, Magyarország 20 éve a NATO tagja” címmel vándorkiállítás nyílt a Szenátusi Tanácsterem előtti folyosószakaszon 2019. október 22-én. A tárlat 2019. november 11-ig tekinthető meg az egyetemen.

A Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Atlanti Tanács és az egyetem közös szervezésében megrendezett kiállítás megnyitóján magas rangú katonai és egyetemi vezetők jelenlétében Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora és Juhász István ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikai Főosztályának vezető szakreferense köszöntötte a megjelenteket és mutatta be a kiálítást.

 

 

A megnyitón elhangzott, hogy az ország nagyobb városaiba eljutva a kiállítás-sorozat arra is lehetőséget nyújt, hogy a magyar emberek - és főleg a fiatalok - megismerhessék mindazokat az elvárásokat és célokat, amelyeket a Magyar Honvédség megfogalmazott. A tárlatot megtekintő hallgatók, látogatók betekintést nyernek hazánk és a magyar katonák NATO-tagsággal járó kötelezettségeibe, és azokba a tevékenységekbe, melyek a szövetségi rendszerbe tartozás elengedhetetlen feltételei. 

A kiállítás megnyitóján készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.