Elsőként az országban a Miskolci Egyetemen jött létre Területi Innovációs Platform

2019. november 12.

Területi Innovációs Platform (TIP) megalakításáról írtak alá alapító nyilatkozatot a Miskolci Egyetemen a felsőoktatási intézmény és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) képviselői.

A TIP célja, hogy az egyetemi tudásbázisokra épülve olyan térségi szerveződések jöjjenek létre országszerte, melyek egyszerre biztosítanak lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok közvetlen megismerésére, a helyi innovációs ökoszisztéma szereplői közötti együttműködések kialakítására, erősítésére, és új szakmai alapok létrehozására.

 

 

Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja megtiszteltetésnek nevezte, hogy egy ilyen rendezvénysorozat első állomása a Miskolci Egyetem lehetett, amely az eddigiek során is nagy hangsúlyt fektetett az innovációra. A Területi Innovációs Platform új lendületet adott ahhoz, hogy a Miskolci Egyetem az innováció területén meghatározó szereplő legyen. Az egyetem küldetésének tekinti, hogy úgy szélesítse portfólióját, hogy a kis- és közepes vállalatokat is ki tudja úgy szolgálni, hogy az innováció minél nagyobb arányban hasznosulni tudjon.

A rendezvényen készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.