Hírek

Lementek a „mélybe” a talaj világnapján

2022. december 9.

A fenntarthatóság és élelmezésbiztonság tudatosítása is fontos célja a talaj világnapja akciónap kezdeményezésnek szerte a világon. A Miskolci Egyetem sem maradt ki a kampányból, középiskolásokat várt a Műszaki Földtudományi Kar talajtani nyomozásra.

Gazdasági fejlesztések társadalmi támogatottsággal

2022. december 8.

A társadalmi célú humán fejlesztésekről, a civil szervezeteknek a regionális gazdasági programok sikeres megvalósításáért végzett tevékenységéről, a társadalmi innovációról és a civil szervezeteknek a nemzetpolitikai és interregionális kapcsolatokban betöltött szerepéről is szó esett a II. Forrás és Innováció Civil Konferencián, amely az Európai Unió 2021-2027 közötti fejlesztési időszakának nemzeti és európai támogatási lehetőségeit és szakpolitikai céljait mutatta be a Miskolci Egyetemen.

Az iskolateremtőkről is megemlékeztek a munkajogi konferencián

2022. december 8.

A miskolci jogi képzés iskolateremtő jogtudósairól és a jogelőd eperjesi jogakadémia alapító professzorairól is megemlékeztek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának munkajogi konferenciáján.

Életre szóló világjárás külföldi ösztöndíjakkal

2022. december 8.

Nemzetközi szakmai napon ismertette a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara a külföldi ösztöndíjlehetőségeket. A hallgatók pedig megosztották tapasztalataikat arról, hogy milyen előnyökkel jár részt venni akár egy rövidebb mobilitási programban is.

Szakmai elismerés a környezetvédelmi oktatásért

2022. december 8.

A ’Környezetvédelmi műszaki felsőoktatásért' díjjal ismerte el Dr. Nagy Sándor, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézete igazgatójának munkáját a Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi tagozata. A díj azt a törekvését ismeri el, hogy az ipari kutatások eredményeit igyekszik összekapcsolni az oktatási gyakorlattal.

Nyersanyag-biztonság, energiabiztonság, önellátás - kétéves kutatási program zárult

2022. december 7.

A hazai, felszín alatti természeti erőforrások hatékony és környezetbarát kihasználását, valamint társadalmi-gazdasági hasznosítását feltérképező kétéves kiválósági program zárult a Miskolci Egyetemen. A nyersanyagkutatástól az energiabiztonság kérdéskörén át az önellátás fokozásához szükséges technológiák fejlesztéséig számos témakört felölelő program eredményeit és azok alkalmazási lehetőségeit zárókonferencián mutatták be december 6-án.

Miskolc hazánk űr-anyagtudományi központja, a Miskolci Egyetem pedig képzési bázis

2022. december 7.

Minden befektetés, amelyet Magyarország űrgazdaságra fordít, bőségesen megtérül – hangsúlyozta Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos a közelmúltban a Miskolci Egyetemen megrendezett Tudományfesztiválon tartott előadásában.

185 csomagot hozott Mikulás-futás

2022. december 7.

Mikulás-napi futást rendezett a Miskolci Egyetem kedden délután. Nemcsak sportoltak az egyetemi dolgozók és hallgatók, hanem Mikulás-csomagokat, csokoládét és édességet is gyűjtöttek, amelyeket a Sütni Jó! Alapítvány Mikulás-csomagokban a hátrányos helyzetű gyerekeknek juttatott el.

Selmec, Sopron, Miskolc 260

2022. december 6.

A hazai bányászati, kohászati és erdészeti képzés akadémiai szintre emelésének 260. évfordulójáról bensőséges ünnepségen emlékeztek meg a gyökereiket a selmecbányai ’Bergakademie’ megalapításáig visszavezető tanintézmények, a Miskolci Egyetem és Soproni Egyetem.

Az amerikai nagykövetet lenyűgözte a Miskolci Egyetem energiája

2022. december 6.

Először járt a Miskolci Egyetemen az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, David Pressmann a közelmúltban. További partnerség és a kapcsolatok elmélyítése is szóba került a találkozón, amelyen Dr. Varga Judit, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának elnöke, Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Kalmár Zsolt, a Miskolci Egyetem gazdasági vezetője, Prof. Dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese, Hornyák Loránd, a Miskolci Egyetem Tudományos és Innovációs Park projektvezetője és Veres Pál, Miskolci Megyei Jogi Város polgármester vett részt.