Kiemelkedő siker a Tudor Drăganu nemzetközi tudományos diákköri konferencián

2019. december 16.

Czibrik Eszter, Krajnyák Enikő, Laczik Anna és Aida Bektasheva, az ÁJK négy kiváló hallgatója képviselte egyetemünket a Marosvásárhelyen megrendezett Tudor Drăganu nemzetközi tudományos diákköri konferencián december 13-14-én.

A nemzetközi megmérettetésen 5 országból 9 egyetem összesen 30 versenyzője mérte össze tudását angol, olasz és francia nyelven. A hallgatóknak egy választott uniós közjogi témában 10 oldalas tudományos tanulmányt kellett benyújtaniuk, majd munkájukat prezentálni a 13 tagú nemzetközi zsűri előtt. 

A verseny legeredményesebb versenyzőjének Krajnyák Enikőt választotta a zsűri, aki francia nyelven az uniós bővítési politika fejleményeit mutatta be. 

Enikő megnyerte a versenyt, ezzel a Tudor Drăganu kitüntetést, amely a konferencia immáron 16 éves történetében először került Románia határain kívül! 

Aida Bektasheva, az angol nyelvű európai üzleti jogi mesterképzés kirgizisztáni hallgatója a Universal Juridic Kiadó publikációs különdíját nyerte el rendkívül alapos összehasonlító elemzésével, amelyben az Eurázsiai Gazdasági Unió és az EU integrációs modelljének közös elemeit vizsgálta.

Remekül szerepelt Czibrik Eszter ötödéves joghallgató, aki a jó közigazgatás aspektusait vizsgálta tanulmányában és angol nyelven mutatta be eredményeit, valamint Laczik Anna negyedéves joghallgató is, aki a Brexit uniós polgárságra gyakorolt hatásait elemezte angol nyelvű munkájában. 

A versenyt követően a konferencia résztvevői Segesvárra látogattak a vendéglátókkal, hogy kötetlen formában ismerjék meg a térség szépségeit.

A hallgatók felkészítésében Dr. Czékmann Zsolt intézeti tanszékvezető egyetemi docens, dr. Szabó Balázs egyetemi tanársegéd és dr. Kiss Lilla Nóra tud. munkatárs vett részt. 

Szívből gratulálunk hallgatóinknak a nemzetközileg is elismert eredményhez, és munkájukhoz további sok sikert kívánunk!