Hírek

Nagy lépés a minősítés a nemzetközi nyersanyagkutató mesterképzésben

2022. december 20.

Nemzetközi minősítést kapott az a földtudományi mesterképzési szak, amelyet a Miskolci Egyetem, a Zágrábi Egyetem, a Wrocławi Tudományos és Technológiai Egyetem és a svéd Lulea Technológiai Egyetem közösen dolgozott ki. Célja olyan nyersanyagkutató szakemberek képzése, akik kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra, innovatív kutatómódszereket alkalmaznak, ugyanakkor vállalkozási készségekkel is rendelkeznek.

Miskolci eredmények és tervek az egyetemek nemzetközi piacán

2022. december 19.

Folyamatosan válik láthatóvá a Miskolci Egyetem a nemzetközi felsőoktatási piacon. Ismertségének erősítése céljával kétnapos workshopot tartott a campuson stratégiai és operatív jellegű kérdésekben a Tempus Közalapítvány szakértői csoportja, köztük Dobos Gábor nemzetközi igazgató.

Nemzetközi szaktekintélyek között a jogi kar

2022. december 19.

Az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények kérdésében tartott közös nemzetközi workshopot a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, valamint a Heidelbergi Egyetem.

Adatokra „startol” a közgazdasági alapképzés

2022. december 18.

A közgazdasági adatelemzés alapképzési szakra lehetett jelentkezni pótfelvételi eljárásban a Gazdaságtudományi Karra. Akik jelentkeztek, már tudták: az adat a 21. század aranya! Gion Gábor államtitkár is kiemelte a Miskolci Egyetemen tartott konferencián: az adattal való foglalkozás az egyik legfontosabb, legkiemelkedőbb szakmai szakterület lesz.

A keleti nyitás kölcsönös előnyöket ígér

2022. december 17.

Az ázsiai kultúra felé nyitottság ’win-win’ pozíciót jelenthet a kínai befektetések elnyerésében, és ebben az egyetemeknek, köztük a Miskolci Egyetemnek is fontos szerepe lehet.

Fenntarthatósági célokért közösen a hazai egyetemekkel

2022. december 17.

A Miskolci Egyetem és másik tizenhárom magyarországi egyetem részvételével alakult meg a Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platformja, amely célja a jó gyakorlatok egymás közötti megosztása, rendszeres közös akciók szervezése, valamint szorosabb együttműködés kialakítása a fenntarthatósági célokat szolgáló fejlesztések érdekében.

Előkészületben az európai sportesemények

2022. december 17.

Rekordszámú élsportoló jelentkezett az Élsportolói Mentorprogramra, de több, a Miskolci Egyetemet is érintő fontos kérdés volt napirenden a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) elnökségének évértékelő ülésén. A 2024-es Európai Egyetemi Játékok, a 2023-as nyári európai egyetemi tollas- és vízilabda bajnokságok, és egy tavaszi országos bridzsverseny is szóba került.

Innováció az energetikában

2022. december 16.

Az energiaválság időszakában legaktuálisabb témakör, az erőforrások optimális kihasználása és az innovatív energetikai megoldások keresése került a középpontba a Területi Innovációs Platform workshopján, amelyet a Miskolci Egyetem Vállalati Kapcsolatok és Innovációs Igazgatósága szervezett.

Felvételi plusz pontot ér a jogi karon 2024-től a szónokversenyen szerzett dobogós helyezés

2022. december 16.

„Mi az, mi embert boldoggá tehetne? / Kincs? hír? gyönyör? Legyen bár mint özön, / A telhetetlen elmerülhet benne, / S nem fogja tudni, hogy van szívöröm.” Vörösmarty Mihály a Merengőhöz című verse volt az ihlető forrása a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara által szervezett szónokversenynek, amelyet a miskolci Városháza közgyűlési termében rendeztek meg.

Szent Borbála-napi miniszteri elismerések a Műszaki Földtudományi Karon

2022. december 16.

A Szent Borbála-napi országos központi ünnepség keretében a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának két kiváló oktatója vett át szakmai munkája elismeréseként Szent Borbála Érem kitüntetést Steiner Attilától, az Energiaügyi Minisztérium államtitkártól december 15-én.