Hírek

1 perc ME: Nyílt Napok, gépész jubileum, angol nyelvű klub

2022. december 6.

Miskolci Egyetem Nyílt Napok, gépész jubileum és Multilingual World Café – 1 percben a Miskolci Egyetem történéseiről.

Tudományos partnerségben a Miniszterelnökség Területfejlesztési Hivatalával

2022. december 5.

A területfejlesztés témakörében folytatott tudományos együttműködés szorosabbra fűzése érdekében Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Miskolci Egyetemmel.

Hiánypótló és egyedülálló ipari beruházási szakmérnökképzés indul a Miskolci Egyetemen

2022. december 5.

A piaci igényekre reagálva projektmenedzsereket, projekt beszerzőket és projektmérnököket képez 2023 februárjától két féléves szakirányú továbbképzésben a Miskolci Egyetem.

Jogi tudományos doktori dolgozat egy jogszabályban nem található témáról

2022. december 5.

A jogszabályban egyetlen egy mondatot sem találunk arról a területről, amellyel kapcsolatban Dr. habil Veress Emőd, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának egyetemi docense a közelmúltban megvédte a Magyar Tudományos Akadémián doktori dolgozatát.

Visszanéző – 2022: Gyógytornász „koordináció” a Kutatók éjszakáján

2022. december 3.

Az ápolás és betegellátás alapképzési szakon belül a gyógytornász szakirány a 2006/2007-es tanévtől kezdve indult el a Miskolci Egyetemen. Mit is csinál a gyógytornász? Szakember „helyezte képbe” az érdeklődőt a Kutatók éjszakáján.

Isten éltesse a jubiláló gépész kari tanszékeket!

2022. december 2.

A jelent és közeljövőt az energiabiztonság megteremtése fogja meghatározni, amihez természetes módon hozzátartozik a szakemberellátás biztonsága. A Miskolci Egyetemen műszaki karainak képzésein elérhető mérnöki tudás ehhez járul hozzá – hangzott el a Gépészmérnöki és Informatikai Kar két, 60 és 70 éves jubileumát ünneplő tanszékének rendezvényén.

Adománygyűjtés Karácsony 2022 – Tóth-Simon Károly: "Csillogó szemű gyerekek örülnek az ajándékoknak"

2022. december 2.

Adománygyűjtéssel támogatja a Miskolci Egyetem a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot és a Tiszáninneni Református Egyházkerületet. Az akcióhoz december 5-e és 9-e között lehet csatlakozni.

A régió leggazdagabb felsőoktatási kínálatát mutatja be nyílt napjain a Miskolci Egyetem

2022. december 1.

„A tanulás arra teremt lehetőséget, hogy a jövőben bármit elérhess” – hangzott el a Miskolci Egyetem nyílt napjainak megnyitóján. Észak-Magyarország legszínesebb felsőoktatási kínálatát mutatja be a felvételi előtt álló középiskolásoknak „A tudás és közösség Campusa” december 1-jén és 2-án.

Adománygyűjtés Karácsony 2022 – dr. Szemán Ákos: "Felkészítjük a szívünket, lelkünket"

2022. december 1.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Tiszáninneni Református Egyházkerület karitatív munkáját támogatja idén a december 5-én induló adománygyűjtéssel a Miskolci Egyetem. „Az adventi időszakban fontos, hogy felkészítsük szívünket, lelkünket az ünnepre” – fogalmazott Dr. Szemán Ákos, a Tiszáninneni Református Egyházkerület presbiteri főjegyzője.

Karácsony 2022 – Megnyílnak az egyetemi adománygyűjtő pontok december 5-én!

2022. november 30.

„Karácsonykor mindenki varázsol…” – a Miskolci Egyetem is! Idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Tiszáninneni Református Egyházkerület javára szervezünk adománygyűjtést december 5-9. között.