Az Újjászülető vidék címmel konferenciát rendezett az ÁJK

2020. január 20.

A helyi jogásztradíciók ápolásán túl a vidéki fiatal értelmiség régióban tartása volt a témája annak a konferenciának, amelyet a hivatásrendek képviselői, az önkormányzat, a közigazgatás, a tudomány, valamint az oktatás vezetői, neves képviselői, illetve joghallgatók részvételével rendeztek meg az egyetemen 2020. január 17-én.

 

 

A konferencián Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter asszony (Igazságügyi Minisztérium) a „Jogállamisági káosz Európában - útmutató a tisztánlátáshoz” c. nyitóelőadását követően Dr. Orbán Balázs miniszter-helyettes (Miniszterelnökség) az 2020-as Ország-stratégiai és taktikai kérdésekről szólt. Dr. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a „Fogyasztóbarát pénzügyi termékek a magyar pénzügyi piacon”, Dr. Kovács Erika, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület elnöke pedig „A vidéki lakosság pénzügyi problémáinak megoldása a Pénzügyi Bekeltető Testület előtt” c. előadást tartott a konferencia keretében. Dr. Szinay Attila közigazgatási államtitkár (Agrárminisztérium) az agráriumban bekövetkezett generációváltás kérdéskörét járta körbe. Prof. Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár (Innovációs és Technológiai Minisztérium) „A felsőoktatás szerepe a vidéki értelmiség megtartásában – az egyetem, mint innovációs ökoszisztéma” c. előadásában érintette a konferencia központi témáját.

A rendezvény a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, a IV. Tradicionális Miskolci Jogászbál kísérőeseményeként valósult meg.

A rendezvényről készült sajtóközlemény ITT olvasható. A konferencián készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.