Megtelt a Díszaula a Vegyipari Pályaorientációs Napon

2020. február 27.

Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Miskolci Egyetem a Vegyipari Pályaorientációs Napot, amely azzal a céllal jött létre, hogy a régió általános és középiskolás diákjai megismerhessék a vegyipart mint szakmát, mint életpályát, és találkozhassanak a régió meghatározó vegyipari cégeivel, betekintést nyerhessenek az iparághoz kapcsolódó továbbtanulási és karrierlehetőségekbe, játékos és közérthető formában tapasztalhassák meg, hogy a kémia nem valamilyen megfoghatatlan tudomány, hanem maga a körülöttünk lévő világ.

 

Azt, hogy a régióban nagy szükség van vegyipari szakemberekre, az is bizonyítja, hogy a három nagy vegyipari cég – a BorsodChem Zrt., a MOL Petrolkémia Zrt. és a KISS Cégcsoport –  példaértékű összefogásával, támogatásával 2019 őszétől elindult a vegyészmérnök alapszak a Műszaki Anyagtudományi Karon, hiszen e cégek számára is egyértelmű, hogy a versenyképesség folyamatos fejlesztéséhez biztosítani kell a megfelelő szakember-utánpótlást, és ehhez a Miskolci Egyetem kiváló lehetőséget nyújt.

A rendezvény során a részt vevő több mint 500 diák játékos sorversenyeken, filmbemutatókon és érdekes kísérleteken keresztül ismerkedhetett meg a cégekkel illetve az egyetem három műszaki karának az iparághoz kapcsolódó képzéseivel, az új ismereteikről pedig Kahoot! játékok során adhatott számot. És érdemes volt figyelni a nap során, ugyanis a játékban nem csak apróbb ajándékok találtak gazdára, hanem a legügyesebbek rollert vagy egy valódi drónt nyerhettek.

A rendezvény során készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.