Egyetemünkre látogatott a kanadai nagykövet

2020. március 4.

Őexcellenciája Caroline Charette, Kanada új magyarországi nagykövete a Miskolci Egyetemre látogatott 2020. március 4-én. A városban folytatott délelőtti tárgyalását követően prof. dr. Kékesi Tamás tudományos és nemzetközi rektorhelyettes mutatta be egyetemünket a magas rangú vendégnek, aki elsősorban a műszaki karok oktatási és kutatási tevékenysége iránt érdeklődött. 

A találkozón elhangzott, hogy Őexcellenciája alig egy-két hónapja kezdte meg hazája képviseletét Budapesten. Tervei szerint szeretné megismerni országunkat, és ezen belül különösen érdeklődik az egyetemek működése, oktatási és kutatási, valamint kiválósági jellemzői iránt. A régió, a város és az egyetem fontosságát mutatja, hogy a magas rangú diplomatának Magyarországra érezése óta ez volt az első hivatalos vidéki látogatása.

Nagykövet asszony elsősorban az olajhoz és vízhez köthető képzések és kutatások iránt mutatott nagy érdeklődést, valamint a modern ipari anyagok és technológiák területei érdekelték, azon belül is a kutatási projektek eredményeinek gyakorlati megvalósíthatóságára volt kiváncsi.

Az egyetem tradíciói, fejlesztései és Kanada számára leginkább érdekes szakmai eredményei nagy elismerést váltottak ki a vendégben, amit a Selmeci Műemlékkönyvtárban szerzett élmények egészítettek ki a látogatás zárásaként. 

Őexcellenciája meglepetéssel nyugtázta a Miskolci Egyetem angol nyelvű képzéseinek széles spektrumát és a külföldi hallgatókat vonzó erejét, valamint francia anyanyelvű kanadai képviselőként örömmel tapasztalta az angol mellett más nyelveken történő kommunikáció lehetőségét is. 

Nagykövet asszony a látogatás végén arról biztosította az egyetemi vezetőket, hogy a jövőben szándékában áll a Miskolci Egyetem kanadai közegben történő ismertségét, valamint nemzetközi kapcsolati lehetőségeit hatékonyan elősegíteni.

A látogatás során készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.