A Miskolci Egyetem koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos összes közleménye

2020. május 4.

Az alábbiakban fordított kronológiai sorrendben egy helyen olvasható a Miskolci Egyetem vezetésének összes, a kialakult koronavírus-helyzet kapcsán közzétett közleménye.

 

A Miskolci Egyetem rektorának közleménye 2020. május 4.

 

A Kormány 2020. április 30-án újabb intézkedéseket foganatosított a koronavírus elleni védekezéssel összefüggésben. A védelmi intézkedésekről szóló 168/2020.(IV.30.) Korm. rendelet iránymutatásai közül a Miskolci Egyetemet közvetlenül a hatodik érinti. Ez felhatalmazza a rektort a felsőoktatási intézmény hallgatók által történő látogatásának engedélyezésére, miközben kimondja azt is, hogy a kollégiumokat a hallgatók továbbra sem vehetik igénybe. 

Az Egyetem rektoraként úgy döntöttem, hogy az intézmény hallgatói továbbra sem látogathatják a Miskolci Egyetemet. A szorgalmi időszak lezárása és a vizsgaidőszak teljesítése tehát az eddig kidolgozott és érvényesített távoktatási rend szerint fog történni. Az általam jóváhagyott kari intézkedési tervek, amelyek a kari specifikumoknak megfelelően a távoktatási rendet szabályozzák, a továbbiakban is érvényesek maradnak.

 

Miskolc, 2020. május 4.

Prof. Dr. Torma András

rektor


A Miskolci Egyetem legfrissebb közleménye (2020. március 27.)

Magyarország járványügyi helyzetére tekintettel szükségessé vált a Miskolci Egyetem 2019/2020. tanév II. félévi tanulmányi időbeosztásának átdolgozása, különös tekintettel a távoktatásra. Az átdolgozás megtörtént, ennek alapján elkészült az Egyetem Új tanulmányi időbeosztása. Az új időbeosztás 2020. március 27. napjától lép hatályba és mindaddig érvényben marad, amíg ellentétes döntés nem születik.

Elrendelem az Új tanulmányi időbeosztásnak a Miskolci Egyetem honlapján való közzétételét. A változásokat piros színnel kiemeltük.

 

Miskolc, 2020. március 27.

Prof. Dr. Torma András

rektor sk.

 


A Miskolci Egyetem közleményei a magyar hallgatóknak, az oktatóknak és a nem oktató közalkalmazottaknak (2020. március 12.)

A kialakult koronavírus-helyzet kapcsán tett intézkedésekről a Miskolci Egyetem vezetése az alábbiakban tájékoztatja a magyar hallgatókat, az oktatókat és a nem oktató közalkalmazottakat.

A magyar hallgatóknak szóló tájékoztató ITT olvasható.

Az oktatóknak szóló tájékoztató ITT olvasható.

A nem oktató közalkalmazottaknak szóló tájékoztató ITT olvasható.


A Miskolci Egyetem újabb közleménye a koronavírus-helyzet kezeléséről (2020. március 5.)

Tisztelt Kolléga, Tisztelt Hallgató, Tisztelt Egyetemi Polgár!

Bizonyára értesültek róla, hogy már Európa több pontján, így Magyarországon is megjelent az úgynevezett koronavírus.

A Miskolci Egyetem a külföldről hazatérő hallgatókat, valamint egyetemi polgárokat továbbra is eljárásrendje szerint kezeli, miszerint aki veszélyeztetett területről érkezik, azt „A fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről” szóló 18/1998 (VI.3) NM rendelet alapján „otthoni elkülönítést” (jelen esetben kollégiumi szoba) alkalmazva figyeli meg.

A vírus ellen a leghatékonyabb védekezés továbbra is a megelőzés, ezért megkérjük az egyetemi polgárokat, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a közeljövőben ne utazzanak fertőzött területekre! Ezen területekről a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon tájékozódhatnak.

Továbbá javasoljuk az egyéb külföldi utazások szükségességének mérlegelését is, mivel egyre több országban regisztrálnak koronavírussal kapcsolatos megbetegedéseket.

Amennyiben lehetséges, kérjük a tömegrendezvényeken való részvétel alapos megfontolását, valamint a Miskolci Egyetemen szervezendő nemzetközi és egyéb rendezvények esetén is mérlegeljék annak megtartását, betartva a 2/2014-es Kancellári Utasításban foglalt bejelentési kötelezettséget.

A Miskolci Egyetemen továbbra sincs  tudomásunk fertőzött személyről vagy gyanús megbetegedésről. Nincsenek lezárt épületek, vagy épületrészek, emeletek.

Az egyetem mindent megtesz annak érdekében, hogy a járványt elkerülje, maradéktalanul betartjuk a hatósági előírásokat. A takarítószolgálat mindent megtesz annak érdekében, hogy a mosdókat, kézmosókat, kilincseket illetve egyéb érintett területeket fokozottan fertőtlenítsék.

A lentiekben szeretnénk megosztani néhány, a WHO közösségi médiában is szereplő tanácsát, mellyel elkerülhető a megbetegedés:

Ha bárkinek egyéb kérdése merül fel, vagy a koronavírus valamely tünetét tapasztalja magán, valamint ha nemrégiben tért haza fertőzött területről, kérjük telefonon értesítse háziorvosát, valamint a Miskolci Egyetem Egészségügyi Szakmai és Módszertani Központját, Dr. Felszeghi Sára főorvos asszonyt, +36-46-565-391-es telefonszámon.

Vigyázzunk magunkra, és mind vigyázzunk egymásra!

 

Miskolc-Egyetemváros, 2020. március 5.

Prof. Dr. Deák Csaba

kancellár


A Miskolci Egyetem közleménye a koronavírus-helyzet kezeléséről (2020. február 27.)

Tisztelt Kolléga, Tisztelt Hallgató, Tisztelt Egyetemi Polgár!

Bizonyára értesültek róla, hogy már Európa több pontján megjelent az úgynevezett koronavírus. Jelenleg Magyarországon megbetegedést nem regisztráltak, így megelőzési időszakban vagyunk.

A Miskolci Egyetem folyamatosan tartja a kapcsolatot az erre kijelölt országos, megyei, valamint városi szervezetekkel, hatóságokkal.

A Miskolci Egyetem ezügyben frissítette eljárásrendjét, és amennyiben az illetékes hatóságok egyéb intézkedéseket írnak elő, azokat az egyetem haladéktalanul végrehajtja, és arról tájékoztatja az egyetemi polgárokat.

A Miskolci Egyetem a külföldről hazatérő hallgatókat, valamint egyetemi polgárokat eljárásrendje szerint kezeli, miszerint aki veszélyeztetett területről érkezik, azt „A fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről” szóló 18/1998 (VI.3) NM rendelet alapján „otthoni elkülönítést” (jelen esetben kollégiumi szoba) alkalmazva figyeli meg.

A Miskolci Egyetemen nincs tudomásunk fertőzött személyről vagy gyanús megbetegedésről. Nincsenek lezárt épületek, vagy épületrészek, emeletek.

Az egyetem mindent megtesz annak érdekében, hogy a járványt elkerülje, maradéktalanul betartjuk a hatósági előrírásokat. A takarítószolgálat mindent megtesz annak érdekében, hogy a mosdók, kézmosók, kilincsek illetve egyéb érintett területeket fokozottan fertőtlenítsék.

A lentiekben szeretnénk megosztani néhány, a WHO közösségi médiában is szereplő tanácsát, mellyel elkerülhető a megbetegedés:

Ha bárkinek egyéb kérdése merül fel, vagy a koronavírus valamely tünetét tapasztalja magán, kérjük keresse fel a Miskolci Egyetem Egészségügyi Szakmai és Módszertani Központját az E/4-es jelű kollégiumban vagy hívja Dr. Felszeghi Sára főorvos asszonyt, +36-46-565-391-es telefonszámon.

A fontos információk folyamatosan nyomon követhetők a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján, amely ingyenesen hívható zöldszámot hozott létre a lakossági megkeresések megválaszolása érdekében:

06-80-277-455

06-80-277-456

Kérjük, mielőtt külföldre utazna, tájékozódjon az ottani helyzetről, valamint mérlegelje, hogy az utazás halaszthatatlan-e.

Vigyázzunk magunkra, és mind vigyázzunk egymásra!

 

Miskolc-Egyetemváros, 2020. február 27.

Prof. Dr. Deák Csaba

kancellár