Hírek

Adománygyűjtés Karácsony 2022 – Dr. Kiss János: „Az egyetem a szeretet fellegvára”

2022. november 30.

Az egyetemen december 5-e és 9-e között gyűjtött karácsonyi adományok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Tiszáninneni Református Egyházkerület karitatív munkáját támogatja. Adományt gyűjteni nehéz, nemes feladat, de a jó dolgok mellé odaáll a Miskolci Egyetem.

Álló taps zárta a Bohémélet operakoncertet

2022. november 29.

A Bartók Plusz Operafesztivál gálahangversenyeinek hangulatát idézte a neves énekművészek és a Miskolci Egyetem szimfonikus zenekarának ’Bohémélet’ operakoncertje a Zenepalotában: a ráadásban felhangzó legismertebb tenorária, a Nessun dorma után a közönség állva tapsolta meg a zenei élményt.

1 perc ME: adománygyűjtés, fenntarthatóság, Tudományfesztivál

2022. november 29.

Adománygyűjtő akció, szelektív hulladékgyűjtők és tudományos fesztivál – 1 percben a Miskolci Egyetem történéseiről.

Nemzetközi ösztöndíj-lehetőségek a BTK-n

2022. november 29.

A Miskolci Egyetem számára kiemelten fontos a nemzetköziesedés, ami nemcsak a campuson tanuló külföldi hallgatók számának növekedését jelenti, hanem a hallgatói számára biztosított számtalan külföldi ösztöndíj-lehetőséget is. Erről kaptak részletes tájékoztatást oktatóiktól, és élménybeszámolót hallgatótársaiktól a Bölcsészettudományi kar tanulói a nemzetközi szakmai napjon.

Adománygyűjtés Karácsony 2022 – Bárdosné dr. Soós Viktória: "Karácsonykor mindenki varázsol"

2022. november 29.

December 5-e és 9-e között helyezhetik el adományaikat az egyetemi dolgozók és hallgatók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Tiszáninneni Református Egyházkerület javára. Jókívánságokat, kedves üzeneteket is fogadnak a gyűjtőládákba.

Adománygyűjtés Karácsony 2022 – Prof. Dr. Horváth Zita: "Sok kicsi sokra megy"

2022. november 29.

Adománygyűjtő akciót indít a Miskolci Egyetem december 5-e és 9-e között. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Tiszáninneni Református Egyházkerület karitatív tevékenységén keresztül támogatja a rászorulókat az egyetem. Társadalmi felelősség és sokszínűség is megjelenik az idei adventi időszakban.

Az ipari jövőbe utaztak a gépészek

2022. november 28.

Az ország egyik leginnovatívabb egyetemeként kapott meghívást a Miskolci Egyetem a 2022. év egyik legjobb ipari találkozójára, a TECHference konferenciára és szakmai napra.

Milliókat érnek a hallgatók innovációs ötletei

2022. november 28.

A tízmillió forintos összdíjazású hallgatói innovációs ötletverseny döntőjét a Miskolci Egyetem II. Innovációs Napján rendezték meg. A szakmai zsűri a pályázatok közül négy piacképes projektet emelt ki. Pénzdíjjal ismerték el az automatizált fermentációhoz, a környezeti kockázatok csökkentését célzó bioremedációhoz, a gazdaságos légkondicionáláshoz, valamint az 5D esztergáláshoz fejlesztett újító elképzeléseket.

Elhunyt Hajdúné Dr. Molnár Katalin, a földtudomány kandidátusa

2022. november 25.

2022. november 15-én 82 éves korában elhunyt Hajdúné Dr. Molnár Katalin, a földtudomány kandidátusa, nyugalmazott egyetemi docens. A Miskolci Egyetem saját halottjának tekinti.

A Miskolci Egyetem kutatói az Ioannidis-féle világrangsorban

2022. november 25.

Az egyéni tudományos kiválóságra fókuszáló, „A világ legjobb 100 000 kutatója” elnevezésű Ioannidis-listán kilenc név szerepel a Miskolci Egyetem oktatói közül. Az 1960-2021 közötti időszak hivatkozásainak meta-elemzésén alapuló bemutató táblázatokban a tudományterületek közül előkelő helyen szerepel az anyagtudomány, az alkalmazott fizika, az energetika, az endokrinológia és a bányászat-kohászat.