Hírek

Négy kar is hirdet mesterképzéseket a Miskolci Egyetemen a 2023. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban

2022. október 15.

Magyar állami ösztöndíjas és önköltséges formában négy kar is hirdet mesterképzéseket a Miskolci Egyetemen a 2023. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban. Az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, a Gazdaságtudományi Kar, valamint a Műszaki Földtudományi Kar kínál mesterképzéseket.

Fenntarthatósági üzenet: a globális recesszióban régiónk lokális kivétel lehet

2022. október 14.

Mérleg és kihívások – Fenntarthatóság címmel szervezett nemzetközi tudományos konferenciát a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A kétnapos rendezvényen az energiaválság is szóba került. Varga Judit, a Miskolci Egyetem fenntartó alapítványának kuratóriumi elnöke azt hangsúlyozta: a függőséget függetlenségre kell cserélnie Magyarországnak.

Ösztöndíj az Universitas Miskolcinensistől (Videóval frissítve!)

2022. október 14.

Ötvennyolc hallgató nyerte el idén a Miskolci Egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány ösztöndíját. A támogatás tíz hónapon át havonta 50 ezer forintot jelent a pályázaton nyertes diákoknak.

Szociológusok csúcstalálkozója

2022. október 14.

Napjaink ökológiai és gazdasági válságokkal sújtott időszakának aktuális társadalmi folyamatait járják körül a kutatók a Magyar Szociológiai Társaság Vándorgyűlésén. A Szociológiai tudás és közjó címen megrendezett kétnapos találkozóra a szakterület jeles hazai képviselői érkeztek a Miskolci Egyetemre.

Arany minősítésű a Miskolci Egyetem Női Kara

2022. október 13.

A Miskolci Egyetem Női Kara a felnőtt női és a folklór kategóriában is arany minősítéssel tért haza a Pozsonyban megrendezett 8. Nemzetközi Kórusfesztiválról.

Az öntészek voltak a legnépszerűbbek az őskohónál a Fazola Napon

2022. október 13.

Közel ezer fő látogatott el az újmassai őskohóhoz a Fazola Nap keretében. A jó hangulatú rendezvényen, érdekes és izgalmas programokat kínált a Miskolc Egyetem.

„Sporttudomány nélkül nincs a pályán eredmény” – DVTK focitudományi előadás a Kutatók Éjszakáján

2022. október 12.

Elméletben gólokról, helyzetekről, meccsekről tartottak tudományos előadást a DVTK videóelemzői a 2022-es Kutatók Éjszakáján.

Csatlakozz az Electric Racing Miskolc csapatához!

2022. október 12.

Ha érdekel a gépészet, elektronika, informatika világa, és szeretnél egy lelkes, fiatal, kreatív csapat tagja lenni, jelentkezz az electric Racing Miskolc csapatába!

Közös utakat keres Miskolci és a Sunway Egyetem

2022. október 12.

A kultúrák közötti kapcsolatok erősítése, a hallgatói és az oktatói mobilitás segítése, továbbá a közös kutatási témák keresése egyaránt célja annak az együttműködésnek, amelyről megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a malajziai Sunway University.

Az egyetem stratégia partner az utánpótlásban

2022. október 12.

A Miskolci Egyetem és a Bosch kéziszerszámgyára tovább erősíti kapcsolatát a hallgatók képzésében és a vállalat gyakornoki programjában. Az együttműködés egyik eredménye, hogy a gyakornokok közül 2022-ben felvett munkatársak több mint nyolcvan százaléka a Miskolci Egyetemen szerzett diplomát.