Hírek

Logisztikai csapatbajnokság – remek teljesítmény

2023. június 9.

Dobogós helyen végzett a Miskolci Egyetem csapata.

Új generációs felsőoktatási képzés

2023. június 9.

Az ipari beruházások digitális tervezésének oktatását elsőként a Miskolci Egyetem vette fel képzési palettájára. A kiemelt jelentőségű vegyipari, energetikai, olaj- és gázipari és gyógyszeripari üzemek beruházási költségeinek optimalizálását, energiahatékonyabb és megbízhatóbb működtetését lehetővé tévő szoftverek és módszertani tudás egy új generációs felsőoktatási képzés kezdetét jelenti. (videó-beszámolónk)

Mérföldkövet tett le a Miskolci Egyetem az ipari digitalizáció oktatásának útján

2023. június 8.

Az üzemi, ipari beruházások integrált tervezésének oktatását elsőként a Miskolci Egyetem vette fel képzési palettájára. A kiemelt jelentőségű vegyipari, energetikai, olaj- és gázipari és gyógyszeripari üzemek beruházási projektek költségeinek optimalizálását és megbízhatóbb működtetését lehetővé tévő szoftverek és módszertani tudás egy új generációs felsőoktatási képzés kezdetét jelenti.

1 perc ME: Először a GreenTechen - Vivát bölcsész! - Világrekord

2023. június 8.

A zöld energia és a fenntarthatóság kérdéseivel foglalkozó országos GreenTech szakkiállításon kiválóságaival és képzéseivel mutatkozott be a Miskolci Egyetem Zalaegerszegen. - Oktatók és volt hallgatók idézték fel az elmúlt évtizedeket a miskolci bölcsészetképzés jubileumán. - Közel 50 órán keresztül Elvis-dalokat énekelt a „miskolci Elvis” az egyetemi Élményközpontban.

Támogató együttműködés az általános iskolától az egyetemig

2023. június 7.

Három borsodi kistelepülés, Szendrő, Mezőcsát és Göncruszka református általános iskoláival kötött együttműködési keretmegállapodást a Miskolci Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara. Közös cél a társadalmi és szociális szempontból hátrányos helyzetű térségekben a gyermekek továbbtanulási esélyeinek támogatása, összehangolva a régió pedagógus utánpótlásának a megteremtésével.

Az atomenergiáról, előítéletek nélkül

2023. június 6.

A műszaki és a természettudományos ismeretek fontosságára hívta fel a középiskolások figyelmét országjáró interaktív kiállításával az Országos Atomenergia Hivatal a Miskolci Egyetemen, amelynek energetikai, földtudományi és informatikai képzései számos szakterületen kapcsolódnak az atomenergia békés felhasználáshoz.

Kazinczy-emlékérem a szép magyar beszédért

2023. június 6.

Első helyezést ért el a Miskolci Egyetem jogászhallgatója, Gál Péter Zoltán a Szép magyar beszéd verseny országos döntőjében.

MEAFC: európai sportesemények és uszodafejlesztés az elnökség előtt

2023. június 5.

A júliusban kezdődő Európai Egyetemi Tollaslabda és Vízilabda Bajnokság helyszíneit is áttekintette a Miskolci Egyetemi Futball és Atlétikai Club (MEAFC) elnöksége legutóbbi ülésén, amelyen szó volt a jövőre esedékes nagyszabású sportesemény, az Európai Egyetemi Játékok előkészületeiről is.

Nemzeti összetartozás napja a Miskolci Egyetemen

2023. június 4.

A campuson néptánccal, az összetartozás érzését megjelenítő dalszövegrészletekkel és koszorúzással emlékeztünk meg.

Karrierfejlesztés Steel-Tech Ösztöndíjjal

2023. június 3.

Kohászat, folyamattechnológia, analitika, gazdaság, anyagtudomány (hőkezelés), gépészet és informatika/adatkezelés tématerületein kínál ösztöndíjlehetőséget a magyar acélipar acéltechnológiai K+F és oktatási kompetencia központja, a Steel-Tech Center Hungary (STC).