Hírek

Az MFK is laptopokat adott a legkiválóbb gólyáinak

2020. október 22.

Notebookokat adott át a Műszaki Földtudományi Kar a 2020 szeptemberében legjobb felvételi eredménnyel beiratkozó elsős hallgatói számára. A partnervállalatok példaértékű összefogásának köszönhetően a kar kilenc darab notebookot nyújthatott át a gólyáknak.

Idén rendhagyó módon emlékezett meg az 1956-os eseményekről a Miskolci Egyetem

2020. október 22.

Idén a koronavírus-járvány miatt a Miskolci Egyetem rendhagyó módon csak online emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről. Ennek oka, hogy az egyetem vezetése el akarta kerülni, hogy a vírusfertőzés szempontjából különösen veszélyeztetett korban levő egykori '56-osok egészségét akár az egyetemre utazás, akár a megemlékezésen való részvétel során bármilyen veszély is fenyegesse.

Elkészültek a 2020 szeptemberi kitüntetésátadó és tanévnyitó ünnepségek fotói és videói is

2020. október 13.

A 2020. szeptember 5-én tartott kitüntetésátadó, valamint a szeptember 7-ei tanévnyitó ünnepi szenátusi üléseken készült fotók és videók az alábbiakban érhetőek el (ill. tölthetőek le).

Laptopokat kaptak az első éves vegyészmérnök hallgatók

2020. október 9.

A 2020 szeptemberében beiratkozott első éves vegyészmérnök hallgatók számára szakmai szoftverekkel ellátott laptopokat adott át a kar vezetése.

Légy Te is részese a Miskolci Egyetem Jövőképe formálásának!/ Be part of shaping the Vision of the University of Miskolc!

2020. október 2.

Jelentkezhetsz egyénileg vagy csapatban./ You can apply individually or as a team.

Államtitkári részvétellel forgatták a miskolci SH programot népszerűsítő kisfilmet

2020. október 2.

Egyetemünkre látogatott Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkár. A látogatás célja egy olyan promóciós film forgatása volt az államtitkár asszony részvételével, amely egyszerre segíti a Miskolci Egyetem ill. az itt folyó angol nyelvű képzési programok világszerte történő bemutatását, népszerűsítését, valamint az egyetemünkön a Stipendium Hungaricum Programban részt vevő külföldi hallgatók létszámának növelését.

Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál

2020. október 2.

Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

Megtekinthetőek a 2020 szeptemberi diplomaátadó ünnepségek fotói és videói

2020. október 2.

A 2020. szeptember 3-ai délelőtti (BTK, BBZI) és délutáni (ÁJK, EK), valamint a 2020. szeptember 4-ei délelőtti (GÉIK) és délutáni (MFK, MAK, GTK) diplomaátadó ünnepségeken készült fotók és videók az alábbiakban érhetőek el (ill. tölthetőek le):

Idén online adott inspirációt a pályaválasztáshoz a Lányok Napja

2020. október 1.

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon idén online rendezte meg a Lányok Napját a Miskolci Egyetem. A már hagyományosnak mondható országos rendezvénysorozat célja, hogy a lányok körében népszerűsítse a reáltudományokhoz közel álló szakmákat.

Nyílt felhívás az INNOCAT Pilot tesztre: Közületi nehézgépjárművek katalizátorának felújítása/utólagos felszerelése

2020. szeptember 25.

Az INNOCAT konzorcium elindítja a projekt kísérleti tevékenységeit a résztvevő országaiban azzal a céllal, hogy elterjessze az innovatív technológiáját az újrahasznosítás és a Platina fémek helyettesítése területén az autóipari katalizátorokban, ezzel hozzájárulva a tiszta szállítás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentés erőfeszítéseihez az európai városi területeken.