IDÉN SZEPTEMBERBEN INDUL A MÁSODIK MAGYAR KOORDINÁLÁSÚ LIFE PROJEKT A MISKOLCI EGYETEM RÉSZVÉTELÉVEL

2020. augusztus 25.

A Miskolci Egyetem és partnerei – a BorsodChem Zrt., Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztálya, a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért, a GeoGold Kárpátia Kft., valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára – 2020. augusztus 25-én kedden sajtótájékoztatót tartottak az idén ősszel induló második magyar koordinálású, LIFE Éghajlat-politika alprogram keretében megvalósuló közös pályázat kapcsán.

A projekt célja, hogy a partnerek kollektíven lépnek fel a helyi éghajlati kockázatok csökkentése érdekében, valamint lépéseket tesznek a sérülékeny városi és vállalati területek közös klímaalkalmazkodásának erősítése céljából.

Az elkövetkező években létrejön egy módszertani útmutató, valamint egy online alkalmazkodási jógyakorlat gyűjtemény, amely lehetővé teszi a más hasonló adottságokkal rendelkező települések és ipari vállalatok számára a projekt eredményeinek saját környezetükre történő adaptálását. Emellett az éghajlatváltozási platformot koordináló szervként létrehozzák a jövőkutató csoportot (Future Research Group), valamint egy egyedülálló klímaalapot fognak indítani a helyi kisléptékű olcsó adaptációs intézkedések támogatására.

Az eseményhez kapcsolódó sajtóközlemény.