„Az Egyetemért – A Városért díj” elismerésben részesült Prof. Dr. Roósz András egyetemünk Professor Emeritusa, az MTA Miskolci Területi Bizottságának korábbi elnöke

2020. augusztus 26.

Idén rendhagyó módon augusztus 20-án tartotta Miskolc városa azt az ünnepi közgyűlést, melyen átadták Miskolc város idei kitüntetettjeinek a városi díjakat és elismeréseket. A díjátadó ünnepséget eddig minden évben május 11-én, Miskolc város napján rendezték meg.

Idén harmadik alkalommal adták át a 2018-ban alapított „Az Egyetemért – A Városért díj”-at, melyet Prof. Dr. Horváth Zita Rektor Asszonytól és Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármesterétől Prof. Dr. Roósz András vett át a Miskolci Nemzeti Színházban, a Miskolci Egyetemért és Miskolc városért tett áldozatos és kiemelkedő munkája elismeréséül.

Az Egyetemért – A Városért díj annak a személynek adományozható, aki közéleti és tudományos tevékenységével évről-évre hatékonyan szolgálta, szolgálja a Miskolci Egyetemet és Miskolc városát, munkássága hazai és nemzetközi szinten iselismerésnek örvend, továbbá kötődik Miskolc városához.