Államtitkári részvétellel tartott toborzót a Tanítsunk Magyarországért mentorprogram

2020. szeptember 10.

Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára is részt vett azon a tagtoborzón, amelyen a 2019 tavaszán indult mentorprogram a 2020/2021-es tanév őszi félévében induló negyedik kurzusára toboroztak hallgatókat.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ, valamint a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közreműködésével beindított programban közreműködő egyetemeken – ezek 2019-ben, vagyis a mentorprogram első évében a Pécsi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem és a Debreceni Egyetem voltak – már a tavaszi félévben elindult a csatlakozás előfeltételének számító egyetemi kurzus, amelynek keretében a hallgatók elsajátították a mentori tevékenységhez kapcsolódó legszükségesebb ismereteket és kompetenciákat.

Az egyetemi mentorprogramban résztvevő egyetemisták a közreműködő általános iskolák egyikében meghatározott számú 7. osztályos kisdiákkal kezdik meg a közös munkát. Egy hallgató maximum négy-öt kisdiákot vesz a szárnyai alá, és segít nekik abban, hogy sikerrel fejezzék be az általános iskolát, valamint tovább folytassák tanulmányaikat a középfokú oktatásban.

Az eseményen készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.