Ünnepi szenátusüléssel indult az új tanév

2020. szeptember 10.

2020. szeptember 7-én 10 órakor ünnepi szenátusülés keretében nyitotta meg az új tanévet Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. Az első évfolyamos hallgatók eskütételével kezdődött az ünnepi tanévnyitó szenátusülés, majd Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte és a város kulcsának átadásával jelképesen a város polgáraivá fogadta a gólyákat.

Dr. Hankó Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős  helyettes államtitkára, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, majd Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, a  Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyar  Diplomáciai Akadémiáért és a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkára is üdvözölte az egyetem ifjú polgárait. Ezután Maksa Balázs, a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke szólt elsőéves diáktársaihoz.

Az ünnepi szenátusülésen vehették át a Tanulmányi Emlékérmeket és Emléklapokat   az előző tanévben legjobb eredményt elért felsőbb éves hallgatók, illetve itt kaphatták meg a kiváló felvételi eredményükért járó ösztöndíjakat a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, a Gazdaságtudományi Kar, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar frissen felvett hallgatói is.

A Miskolci Egyetem egyre fontosabbnak tartja, hogy nemzetközi szinten is ismert legyen, ezt az is mutatja, hogy az ünnepi szenátusülésen az egyetem rektora  „A Miskolci Egyetem Hallgatói Nagykövete” címet  adományozta karonként egy-egy külföldi hallgatónak, aki kiemelkedő tanulmányi eredményével, tudományos és szakmai sikereivel, valamint közösségi munkájával nemzetközi szinten is képes és elhivatott öregbíteni a Miskolci Egyetem hírnevét.