Fiatal Kutatók Fóruma

2020. szeptember 23.

Közös gondolkodásra hívta a Miskolci Egyetem fiatal kutatóit és oktatóit az egyetem újonnan kinevezett rektora, Prof. Dr. Horváth Zita.

Nagy létszámban vettek részt a fiatal kollégák a 2020. szeptember 22-i eseményen, ahol nemcsak az egyetem átalakulásáról, a modellváltással járó előnyökről, a rövidebb és középtávú tervekről volt szó, de a fiatal oktatók és kutatók előtt megnyíló új lehetőségeket is bemutatták. Kiemelt téma volt a tudományos utánpótlás és a kapcsolati háló erősítésének fontossága, valamint a kialakítás alatt álló tudományos életpálya-modell, és a női kutatói életpálya kidolgozásának tervét is megismerhették a résztvevők. A fórumon a jelenlévők részéről több kérdés, vélemény hangzott el, rámutatva azokra a problémákra, melyekkel a fiatal kutatók munkájuk során találkoznak, valamint megoldási javaslatok is elhangzottak ezekhez kapcsolódóan.

 A „Fiatalodó és megújuló Egyetem – Innovatív tudásváros - A Miskolci Egyetem intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztése (EFOP-3.6.1-16-2016-00011)" projekt keretében megrendezett eseményen elhangzott, hogy a Miskolci Egyetem új vezetése elkötelezett amellett, hogy intézményünket nem csak a hallgatók, hanem az oktatók, kutatók számára is vonzóbbá tegye.

A rendezvényen készült videó:

A rendezvényen készült fotók:

A videót és a fotókat a Beiskolázási Központ készítette.