Hírek

A bölcsészképzés indulásáig visszanyúló együttműködés

2022. november 25.

Megerősítette a miskolci bölcsészképzés elindításáig visszanyúló szakmai együttműködését a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara és a Herman Ottó Múzeum. A partnerség megújítása a várakozások szerint még hatékonyabbá teszi az észak-magyarországi régióban folyó humántudományi képzések és kutatások elismertségét.

Az innovációs kultúra napja

2022. november 24.

A tudásvagyon hasznosításának lehetőségeit, illetve a tudástól az üzletig vezető út állomásait mutatta be a Miskolci Egyetem harmadik alkalommal megrendezett innovációs napja. A találkozón hangsúlyosan esett szó az észak-magyarországi térségbe települt kínai beruházókról, valamint az egyetem és a cégek közötti kutatási együttműködésről. Az innovációs napon értékelték a 10 millió forintos összdíjazású hallgatói ötletversenyre beérkezett pályázatokat.

Kilián és Szili professzorokra emlékeztek a miskolci bölcsészek (Videóval frissítve!)

2022. november 24.

Kilián István és Szili József professzorok meghatározó egyéniségei voltak a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának. Oktatótársak, kollégák és hallgatók emlékeztek meg a miskolci bölcsészképzés két kiemelkedő alakjáról.

Mutatjuk, hogy halad az európai szintű tudásközpont építése

2022. november 24.

Látványos lépésekben újul meg és bővül európai szintű tudásközponttá az egykori egyetemi könyvtár épülete. A Miskolci Egyetem Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltár Nyílt Kutatási Adatforrástár várhatóan jövő nyárra készül el.

Újabb lépés a fenntarthatóság irányába (videóval frissítve!)

2022. november 23.

Szelektív hulladékgyűjtési program indult a Miskolci Egyetemen. A Műszaki Földtudományi Kar és a MiReHu NKft. kísérleti projektjének sikeres megvalósításában számítanak az egyetemi polgárok környezettudatos együttműködésére.

1 perc ME: nemzetközi sportesemény, nemzetközi partnerség, tehetséges fiatal zenészek

2022. november 23.

Nemzetközi sportesemény, nemzetközi partnerség, tehetséges fiatal zenészek.

Adománygyűjtéssel indul az egyetemi karácsony

2022. november 23.

A Miskolci Egyetem a karokat szimbolizáló feldíszített fenyőfákkal várja idén a november 27-én kezdődő adventi időszakot. A karácsonyi készülődéssel egyidőben adománygyűjtő akciót is indít az intézmény december 5-9. között, amelyben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Tiszáninneni Református Egyházkerület karitatív tevékenységén keresztül támogathatják a rászorulókat az egyetemi polgárok.

Válság és változás különböző megközelítésekből

2022. november 23.

Szakmai kihívások a sajátos körülmények között címmel rendezte meg a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Pénzügyi és Számviteli Intézete XIX. Szakmai napját. A plenáris ülésen Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégia elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára a 21. század válságainak tanulságairól vont mérleget, míg az adónemek alakulásáról Tamásné Czinege Csilla, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai elnökhelyettese beszélt.

Miskolci Egyetem - A legjobb választásod! FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2023/2024

2022. november 22.

A Miskolci Egyetem a legszélesebb választási lehetőséget kínálja a személyes elképzelések megvalósításához! MEGJELENT A MISKOLCI EGYETEM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNYA A 2023/2024-ES TANÉVRE!

Miskolci egyetemista a 2023-as ciprusi karate Eb-n

2022. november 21.

A Miskolci Egyetem hallgatója, Tóth Vanda a Szlovéniában kiérdemelt bronzérmének köszönhetően indulási jogot szerzett a jövő februári, U21 korcsoportos karate Európa-bajnokságra.