Az MFK is laptopokat adott a legkiválóbb gólyáinak

2020. október 22.

Notebookokat adott át a Műszaki Földtudományi Kar a 2020 szeptemberében legjobb felvételi eredménnyel beiratkozó elsős hallgatói számára. A partnervállalatok példaértékű összefogásának köszönhetően a kar kilenc darab notebookot nyújthatott át a gólyáknak.

A Műszaki Földtudományi Kart támogató cégek maguk is jól érzik a földtudományhoz, környezettudományhoz kapcsolódó területeken jelentkező munkaerőigényt, ugyanis az ezen területeken jelentkező kihívásokat is a kar közeljövőben végző hallgatóinak kell majd megoldania: ilyen a jövőben megoldandó kihívás a geotermikus energia kutatása és hasznosítása, a nem-konvencionális kőolaj- és földgázforrások kutatása és környezetbarát termelési módszerei, a vízbányászat, az új nyersanyagkutatási (földtani- és geofizikai) módszerek alkalmazása és fejlesztése, a high-tech ipar nélkülözhetetlen stratégiai alapanyagainak kutatása és kinyerése, a hulladékbányászat, a nyersanyagelőkészítési technológiák modernizálása, a környezetbarát bányászati módszerek fejlesztése, a fenntartható talajhasználat és mindezek társadalmi és természeti hatása.

A kar a most átadott notebookokkal kíván további segítséget nyújtani a hallgatóinak, hogy azok tanulmányaik során minél gördülékenyebben szerezhessék meg a fenti kihívások megoldásához szükséges tudást.

Felvételi eredménye alapján notebookot vehetett át Klencs Andrea és Paláncz Panna földrajz alapszakos, Spekker Dorina és Zákányi Panna környezetmérnöki alapszakos, valamint Bartók Szabolcs, Fodor Péter, Kollár Zoltán, Péterffy Gyöngyvér Boglárka és Szklenár Péter műszaki földtudományi alapszakos hallgató.

A laptopok átadásakor készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.