Hírek

A jövő pedagógiája a művészeti neveléstől a mesterséges intelligenciáig

2024. február 2.

A digitális generáció oktatásának aktuális kérdései, valamint a közoktatásban tapasztalható esélyegyenlőtlenségek csökkentésének lehetőségei is terítékre kerültek a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara és a Magyar Pedagógiai Társaság által közösen szervezett XV. Taní-tani online nemzetközi tudományos konferencián.

Nyílt napi téma: pluszpontok a felvételin

2024. február 2.

A felvételi jelentkezés előtti hajrában mutatta be a Miskolci Egyetem nyolc karának több mint 300 képzését. A középiskolásoknak szóló nyílt napon a lehetőségek megismertetése mellett segítséget nyújtott a pontszámításhoz is.

Diplomaátadó szenátusi ülések februárban

2024. február 1.

Diplomaátadó ünnepi szenátusi üléseket tart a Miskolci Egyetem 2024. február 8-án és 9-én. Az eseményeket online is nyomon követhetik az egyetem YouTube-csatornáján.

Kormányablak az egyetem nyílt napján

2024. február 1.

Kormányablakbusz érkezik a Miskolci Egyetem nyílt napjára, február 2-án. Az ügyintézésre 9 órától 12 óráig lesz lehetőség az egyetem díszudvarában.

Elhunyt az egyetem egykori vezető nyelvtanára

2024. február 1.

Életének 91. évében elhunyt Dr. Török Pálné Spilevaja Irina (1933-2024), a Miskolci Egyetem jogelődjének, a Nehézipari Műszaki Egyetem Idegennyelvű Lektorátusának nyelvtanára, aki sokoldalú nyelvismeretével nagyon eredményes nyelvtanítás mellett meghatározó szerepet játszott az intézmény szakfordítói szakának megalakulásában.

Külföldi diákok felé is népszerűsíti képzési kínálatát a Miskolci Egyetem

2024. január 31.

Új lehetőségek felé nyit nemzetközi képzési stratégiájában a Miskolci Egyetem, amely együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Diákok Előkészítő Intézetével (PIFIS – Preparatory Institute for International Students). A szervezet nyelvi, tantárgyi, valamint a kulturális alkalmazkodást segítő előkészítő programokat indít olyan külföldi diákok számára, akik Magyarországon szeretnék folytatni felsőfokú tanulmányaikat.

Üzemlátogatásra vitte a diákokat az MFK

2024. január 31.

A Műszaki Föld-és Környezettudományi Kar nyílt napján olyan üzemek működésével ismertette meg a diákokat, amelyek számára szakembereket képeznek.

Közeleg a felvételi határidő – Nyílt Nappal segítünk!

2024. január 31.

„11 ezren már minket választottak!” – így indult a 2023/24-es tanév a Miskolci Egyetemen. Február 2-án a Nyílt Nappal azoknak a fiataloknak szeretnénk segíteni, akik még bizonytalanok abban, hol tanuljanak tovább. A határidő ugyanis már csak néhány hét, február 15-e éjfélig kell jelentkezni.

MAB klub: előadások a tudományostól a közéleti témákig

2024. január 30.

Aktuális tudományos, közéleti és ismeretterjesztő témákban tartanak előadásokat a MAB klub február 14-én kezdődő tavaszi sorozatában. Az érdeklődők előtt nyitott, ingyenesen látogatható programot a Miskolci Akadémiai Bizottság és a Miskolci Egyetem közösen szervezi.

Tavaszi szemeszterrel folytatódik a Szépkorúak Akadémiája

2024. január 29.

A Miskolci Egyetem Szépkorúak Akadémiája 15. tanévének tavaszi szemesztere február közepén kezdődik. A félév programját az akadémisták témajavaslatai alapján állították össze.