Hírek

Közös célok között az egyetem egészségtudományi doktori iskolájának megteremtése (Videóval frissítve!)

2022. november 9.

Megújította együttműködési megállapodását a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházzal a Miskolci Egyetem. A partnerség biztosítja az Egészségtudományi Kar képzéseinek szakmai támogatását, az egyetem Egészségfejlesztési Stratégiájának megvalósítását, egyben hozzájárul a jövőbeli egészségtudományi doktori iskola tudományos hátterének a megteremtéséhez.

Sportolj Miskolci Egyetem!

2022. november 9.

A Miskolci Egyetemen minden lehetőség adott, hogy a szellemi edzés mellett a fiatalok fizikai állóképessége is javuljon. Hétfőtől csütörtökig ingyenes programokat kínálnak a sportdélutánok, ahol pilates, futóklub, fanatic jump vagy kosárlabda közül is választhatnak az egyetemi polgárok.

Testközelből a MOL és az ME vegyipari-gépészmérnöki duális mesterképzése

2022. november 8.

A magyar petrolkémiai óriás, a MOL idén is egy kötetlen beszélgetésre invitálta a Miskolci Egyetem leendő hallgatóit, akik közelebbről ismerkedhettek meg a vállalat és az egyetem által életre hívott vegyipari-gépészmérnöki duális mesterképzés rejtelmeivel. A találkozón a fiatalok a már végzett hallgatóktól és a vállalat munkatársaitól is kérdezhettek.

Újrahasznosított divat a gólyabáli színpadon

2022. november 7.

A fenntarthatóság az élet szinte minden területén megvalósítható. A Miskolci Egyetem 2022-es gólyabálján régi ruhadarabok újragondolt változataiból tartott divatbemutatóval hívták fel a fiatalok figyelmét arra, hogy az egykori divatot „redizájnolva” is egyedi stílusúak lehetnek.

Minőségi támogatáshoz jut a Miskolci Egyetem a nemzetközi teljesítményéért

2022. november 4.

A „Műszaki tudományok” kategóriában ismét a világ legjobb 450 egyeteme közé helyezte a Miskolci Egyetemet a felsőoktatási intézményeket rangsoroló brit Quacquarelli Symonds (QS) idén tavasszal. Az előrelépéssel minőségi támogatáshoz jut az intézmény a magyar állammal kötött finanszírozási szerződés alapján.

1 perc ME: szemléletformálás, utánpótlás és rémisztően jó programok

2022. november 3.

Rózsaszínű séta a mellrák elleni küzdelem jegyében, Kossuth nap és rémísztően jó programok – 1 percben a Miskolci Egyetem történéseiről.

Magyar egyetemek közül egyedüli a körforgásos gazdasági projektben a Miskolci Egyetem

2022. november 3.

Egyedül a Miskolci Egyetem nyert magyarországi egyetem közül a körforgásos gazdaság témájában kiírt Európai Uniós pályázaton. Két elismert, a nemzetközi rangsorokban előkelő helyeken álló egyetemmel, a hollandiai Delfti Műszaki Egyetemmel és a finn Lappeenranta-Lahti Műszaki Egyetemmel dolgozhat együtt az intézmény. Az első egyeztető megbeszélést a Miskolci Egyetemen tartották a közelmúltban.

A Miskolci Egyetem elhozza az igazi Hollywoodot

2022. november 3.

Sztárok, filmek, csillogás – mindez nemcsak az amerikai álomra jellemző, hanem a Miskolci Egyetem idei Gólyabáljára is, a téma ugyanis Hollywood. Péntek este 7 órakor kinyílnak a kapuk, a ME-HÖK pedig a fények és a pompa világába repíti a Miskolci Egyetem hallgatóit.

„Ha száz államilag támogatott hely van, arra a száz legjobb diák fog bekerülni”

2022. november 3.

Az új jogszabályok nagyobb hatáskört biztosítanak a felvételi követelmények meghatározásában az egyetemeknek. A nagyobb szabadság lehetőségével élve a Miskolci Egyetem is átalakította hallgatói követelményrendszerét. Lesznek-e hatással a 2023-ban és 2024-ben életbe lépő változások a méltányos és igazságos felvételire, valamint az oktatás színvonalára? Többek között ezekben a kérdésekben is kifejtette álláspontját Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.

A legmagasabb tudományos elismerést kapta Kaptay György professzor: az MTA rendes tagja lett

2022. október 31.

„Ha valakit nem öl meg a vágy, hogy kutató lehessen, és kutathasson, akkor az ne csinálja! Ugyanúgy kell vágyakozni a tudással való foglalkozásra, a folyamatra, mint magára a tudásra” – fogalmaz Prof. Dr. Kaptay György a Miskolci Egyetem egyetemi tanára, kutatócsoport vezető, akit májusban választottak a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjai közé. Interjú Kaptay Györggyel.