Hírek

Kreditpontot érő online kurzus a fenntartható fejlődésről

2024. február 20.

„Bevezetés a fenntartható fejlődési célok (SDGs) kérdéskörébe" címmel, 3 kredites tárgyat hirdet a Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platformja, amelyben a Miskolci Egyetemen oktatói is részt vesznek.

Vegyipari gépészmérnöki hallgatók csatlakoznak a MOL Petrolkémia képzési programjához

2024. február 16.

Folytatódik a MOL Petrolkémia és a Miskolci Egyetem vegyipari gépészmérnöki mesterképzési duális programja.

Egy jó döntés életet is menthet - Gyöngy-percek 2024

2024. február 16.

Az Európai méhnyakrák-megelőzési héthez kapcsolódva a méhnyakszűrés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának együttműködésével szervezett „Gyöngypercek a nők egészségéért” elnevezésű program február 22-én.

Megéri tanulni! - Ötvenezer forinttal is ösztönzi erre hallgatóit a Miskolci Egyetem

2024. február 15.

Első alkalommal ad ki kredit-előrehaladást támogató ösztöndíjat a Miskolci Egyetem a 2023/2024-es tanévben. Az egyszeri 50 ezer forintos juttatást az első félév eredményei alapján 904 hallgatónak ítélte meg és utalja át az intézmény. A jövőben rendszeressé váló, a tanulmányok elvégzését támogató ösztöndíj-kifizetés összességében meghaladja a 45 millió forintot.

Nemzetközi hallgatók ismerkedtek az egyetemmel

2024. február 15.

Orientációs és Gólyanapokra várta a Miskolci Egyetem az Erasmus+ ösztöndíjjal újonnan beérkező nemzetközi hallgatóit. A résztvevők minden szükséges információt megtudtak a félévkezdéssel, a karokkal, a szervezetekkel kapcsolatban, valamint a csapatépítő foglalkozásokon egymással is megismerkedtek.

Innovációs lehetőségek a körforgásos gazdaság kialakítására – Circletech Workshop

2024. február 14.

Az Innovációs lehetőségek a körforgásos gazdaság kialakítására címmel tartottak workshopot a Miskolci Egyetemen. Az eseményen ehhez kapcsolódóan többek között szó volt a Circletech projekt céljáról, jó gyakorlatokról a vállalati és ipari együttműködések kialakítására, valamint együttműködési lehetőségeket is bemutattak a körforgásos gazdasági modell alkalmazására Magyarországon.

A sokoldalú mérnöki tudás megszerzését támogatja az autóipari együttműködés

2024. február 13.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a fenntartható mobilitást szolgáló modern hajtástechnológiák és elektrifikációs megoldások vezető nemzetközi gyártója, a Vitesco Technologies debreceni gyára. A szakmai kapcsolat a várakozások szerint új dimenziót nyit a mechatronika és a villamosmérnöki oktatás terén.

Még lehet jelentkezni a Tanítsunk Magyarországért! mentori ösztöndíjprogramra

2024. február 12.

Ebben a félévben is meghirdetik a Tanítsunk Magyarországért! mentori ösztöndíjprogramot. Az ösztöndíjra a Miskolci Egyetem bármely karának hallgatója jelentkezhet, amennyiben még nem múlt el 32 éves a pályázó.

"Új tudást, új lendületet hoznak az életünkbe" – Diplomaátadó a GÉIK-n

2024. február 9.

A Miskolci Egyetem szenátusának február 9-én tartott nyilvános ünnepi ülésén a Gépészmérnöki és Informatikai Kar végzős hallgatói mérnöki fogadalmat tettek és átvették diplomájukat. Az eseményen adták át a PhD doktori okleveleket, a Bosch-díjat, a Gábor Dénes Diplomamunka Pályázat oklevelét és a Farkas József Junior-díjat, valamint az egyetem Hallgatói Önkormányzatának kitüntetéseit is.

Sportdélutánok mindenkinek!

2024. február 9.

Ingyenesen sportolhat minden egyetemi polgár a sportdélutánokon a 2023/24-es tanév második felében is. A programok a hallgatók mellett az oktatók és a dolgozók számára is elérhetőek. Az órarendek február 12-től kezdődnek, előzetes jelentkezés szükséges.