Közös karrierutat kínál a Miskolci Egyetem és a Miskolci Szakképzési Centrum együttműködése

2020. november 17.

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és a miskolci szakiskolákat tömörítő Miskolci Szakképzési Centrum 2020. november 16-án hétfőn. Az együttműködés célja nem más, minthogy vonzó karriert kínáljanak a továbbtanulás előtt álló fiataloknak, összehangolva a középfokú és felsőfokú képzés tartalmát.

A két szervezet az együttműködés keretein belül összehangolja oktatási feladatait, elsősorban az okleveles technikus képzés rendszerének kidolgozása érdekében. A bevont szakemberek nagy figyelmet fordítanak a tananyagfejlesztésre, a közös pályaorientációs tevékenységre, a tehetséggondozásra, valamint a felnőttképzési programok közös szervezésére.

 

 

A jelenlegi megállapodás révén a Miskolcon tanuló szakiskolások egyenes, kiszámítható úton juthatnak be a felsőoktatásba, így a középfokú oktatásban megszerzett tudásukat később kreditpontokban, és az egyetemi életben is kamatoztatni tudják.

Ez az együttműködés a Miskolci Egyetem és a Miskolci Szakképzési Centrum életében is nagy lépés, de az igazi nyertesek azok a diákok, akik a technikumból szakirányban tanulhatnak tovább a régió legnagyobb, legkiválóbb szakmai hátterével bíró felsőoktatási intézményében.

Sajtóközlemény