Kutatók Éjszakája - Online

2020. november 28.

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. De ezen kívül is sok mindenre lehetőséget ad. Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. 

 

Egy online, kb 2 órás műsorral készültünk, ami az egyetem YouTube és Facebook csatornáján volt követhető. Egyetemünk 7 kara mutatta be friss kutatásait, érdekes programjait. De nem csak a karok kaptak szerepet, bemutatkozott a MOL Petrolkémia (akik kutatási és oktatási területen is szorosan kapcsolódnak az egyetemhez), vagy például az egyetem Központi Könyvtára is. A stúdióbeszélgetéseken ismerhették meg a nézők a karok kutatási területeit, fontosabb mérföldköveit, majd videós formában elkalauzoltuk őket egy-egy érdekes kísérletre, laborlátogatásra, amit személyesen tekinthettek meg az eddigi - és reményeink szerint a jövőbeni - Kutatók Éjszakáján. 

Programok:

Mint minden évben, a műsort zenés program is színesíti.

Reméljük meg tudtuk mutatni azt, hogy kutatni jó, kutatni szórakoztató, a Miskolci Egyetemen kutatónak és hallgatónak lenni jó!

A Kutatók Éjszakáján készült fotók:

A fotókat Lengyel Attila készítette.