Új kihívások, új együttműködés

2020. december 21.

Az együttműködő felek egyetértenek abban, hogy mind a megye, mind a régió szempontjából elengedhetetlen, hogy szerteágazó kapcsolatrendszert építsenek ki, illetve folyamatos párbeszédet folytassanak a szűkebb és tágabb társadalmi és gazdasági környezetünkkel annak érdekében, hogy minél több fiatal maradjon Miskolcon és a megyében, vagy akár visszatérjenek ide.

 

 

A Kormányhivatallal kötött stratégiai megállapodás legfőbb pontjai, hogy a két fél együtt működjön a képzések, a felnőttképzés munkaerőpiaci helyzethez igazítása, a gyakorlati helyek biztosítása területén, valamint az egyetem mint fő tudásközpont alkalmazott kutatásaival segíti a Kormányhivatalt és a megyében lévő hivatalokat, önkormányzatokat.

Prof. Dr. Horváth Zita Rektor Asszony hangsúlyozta, hogy az egyetemnek kiemelt feladata, hogy a partnereivel közösen szerepet vállaljon a térség jövőjének formálásában, amelyben intézményünk mellett kulcsszerepe van az állami-, az önkormányzati- és a civil szférának egyaránt.

Az együttműködés elsősorban a társadalomtudományi karokat érinti, úgy mint az Állam- és Jogtudományi Kart, a Bölcsészettudományi Kart, valamint a Gazdaságtudományi Kart.

A fotókat Kiss Viktor készítette.