Segítsd Te is szavazatoddal egyetemünk tehetséges hallgatóját!

2021. április 26.

2021. május 20-ig Te is segíthetsz Burai Laurának, a BBZI végzős hallgatójának, hogy bejusson a Worldvision Music Contest nevű nemzetközi klasszikus hangszeres verseny országos döntőjébe.

Ehhez nem kell mást tenned, csak regisztrálnod kell az alábbi honlapon:

https://worldvision.classic-at-home.com/

majd el kell látogatnod Laura oldalára:

https://worldvision.classic-at-home.com/for-participants/286

ahol leadhatod a szavazatodat. A szavazatodon kívül adománnyal is támogathatod őt, ezt szintén Laura oldalán tudod megtenni.

A művészi szinten csellózó hallgatónk jelenleg 264 szavazattal a második helyen áll, de ha mindannyian segítünk neki, akkor megelőzheti a jelenleg 378 szavazattal rendelkező bolgár zongoristát!

Egy E-mail címről csak egy szavazatot lehet leadni, de ha több címed van, több szavazatot is leadhatsz!

Laura nevében is köszönjük a szavazatodat!

Burai Laura bemutatkozása:

Édesapám hegedült, családjával kávéházi cigány muzsikusok voltak, akik Amerikában is turnéztak. Mikor kilencéves lettem, édesanyám megkérdezte, mit szólnék, ha én csellón játszanék. Egyáltalán nem ellenkeztem, kifejezetten örültem neki, mert már gyermekként is vonzott ez a hangszer kinézete és mély hangja miatt. Testvéreimmel mindannyiunknak egyértelmű volt, hogy zenei pályára lépünk. Az Erkel Ferenc Zeneiskola után ma már a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének végzős hallgatója vagyok, ahol kitűnő tanáraimnak köszönhetően magas színvonalú képzést kaptam. Ez döntő szerepet játszott szakmai fejlődésemben.

Burai Laura egy közösségi oldal hirdetésein keresztül jutott el az először 2020-ban indított versenyre, aminek célja az volt, hogy a szakmabeliek nemzetközi szinten is megmutathassák tehetségüket. A megmérettetés négy fordulós, amiből az első három online formában zajlik. – Jelentkezésemet rengeteg gyakorlás előzte meg. A mű megtanulását csellótanárom, Iván Klára segítette instrukcióival, az ő iránymutatása hatalmas segítség volt a darab megformálásában. Köszönettel tartozom zongorakísérőmnek, Horváth Éva Elvirának is, hiszen nélküle nem sikerült volna felkészülnöm a megmérettetésre. A végleges felvételt körülbelül két-három feljátszás előzte meg – mondta.