Hírek

kiemelt

NEM LESZ HOSSZABB A TANÉV A MISKOLCI EGYETEMEN

2021. április 30.

A 2021. április 28-i Magyar Közlönyben megjelent, a tanév meghosszabbítására lehetőséget adó kormányrendelet kapcsán tanácskoztak a Karok dékánjai, a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet igazgatója a Hallgatói Önkormányzat, illetve a Doktoranduszi Hallgatói Önkormányzat képviselői, akik arra a közös döntésre jutottak, hogy a Miskolci Egyetemen nem indokolt a 2020/2021-es tanév meghosszabbítása. A kérdés tekintetében a felek azonos véleményt képviseltek.

kiemelt

Dr. Felszeghi Sára vezető főorvos tájékoztatója a koronavírus elleni védőoltásokról - FRISSÍTETT!

2021. március 24.

A koronavírus elleni védőoltásokról Dr. Felszeghi Sára főorvos asszony készített egy tájékoztatót, amellyel az egyetemi polgárokat kívánja informálni a védőoltásokkal kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekben. A tájékoztató szövege 2021. március 24-én frissült!

Nemsokára rá sem ismerünk az egyetemi Könyvtárra: csaknem tízmilliárd forintból új funkciókkal kibővülve újul meg

2021. május 5.

Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrástár építését kezdik meg rövidesen az egyetemvárosban. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében várhatóan 2023-ig a campusra költözik a Magyar Nemzeti Levéltár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltára, új funkciót is adva az egyetem Központi Könyvtár és Levéltárának.

FOLYTATÓDÓTT AZ INNOVATÍV EGYETEM-INNOVATÍV VÁLLALKOZÁSOK RENDEZVÉNYSOROZAT

2021. április 30.

Online folytatódott az „INNOVATÍV EGYETEM - INNOVATÍV VÁLLALKOZÁSOK II.” egyetemi rendezvénysorozat 2021. április 29-én, csütörtökön. A Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Horváth Zita, rektor köszöntötte a megszólalókat és az érdeklődőket, majd Bihall Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg az eseményt.

MFK Challenge Tour

2021. április 29.

Az MFK Challenge Tour idei, az Újrahasznosítás Világnapja alkalmából rendezett online eseményén a téma a szelektív gyűjtés fontossága és az újrahasznosítás volt.

PostCovid légzésrehabilitáció

2021. április 29.

A postcovid pulmonális szövődmény igen súlyos tüneteket produkálhat. Az Egészségügyi Kar honlapján elérhetők az aktuális és érvényes légzéstechnikai szakmai protokollok, valamint a légzőtorna gyakorlatok oktatófilmjei a Magyar Gyógytornász Társaság ajánlásával.

Örömöt és könnyet is hozott a távirat, ami most elbúcsúzott. STOP.

2021. április 29.

A Magyar Posta és a Miskolci Egyetem közös akcióval búcsúzik a távirat szolgáltatástól. A vállalat és az oktatási intézmény közösen csaknem 100 darab táviratot adott fel a három legfőbb közjogi méltóságnak, fenntartó minisztériumoknak, társintézményeknek, egyetemeknek, főiskoláknak, és kiemelt üzleti partnereknek, így tisztelegve a távirat hétköznapi kommunikációban betöltött szerepe előtt.

Eredményesen szerepeltek egyetemünk hallgatói az OTDK különböző szekcióiban

2021. április 28.

Szépen szerepeltek hallgatóink a XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK), 8 szekcióban összesen 65 dolgozattal 64 hallgatónk ért el helyezést, vagy kapott különdíjat: I. helyezett lett 8 dolgozat, II. helyezett 23 dolgozat, III. helyezett 10 dolgozat, különdíjat ill. jutalmat pedig 26 dolgozat kapott.

Ismét milliókra pályázhatnak a természettudományi, élettudományi vagy anyagtudományi területen aktív fiatal kutatónők

2021. április 26.

2021. május 23-án éjfélig pályázhatnak azok a fiatal tudós nők és kutató szakemberek, akik a Magyar Köztársaság területén az állami felsőoktatási intézményekben, ezek kutató intézményeiben, vagy bármely kutatóhálózat intézményében dolgoznak, magyar állampolgárságúak és a címben megjelölt tudományterületek valamelyikén tudományos kutatással foglalkoznak.

Segítsd Te is szavazatoddal egyetemünk tehetséges hallgatóját!

2021. április 26.

2021. május 20-ig Te is segíthetsz Burai Laurának, a BBZI végzős hallgatójának, hogy bejusson a Worldvision Music Contest nevű nemzetközi klasszikus hangszeres verseny országos döntőjébe.