Az Alapítvány és az Egyetem közösen alakítják ki az új SZMR-t

2021. május 10.

Az Országgyűlés április 27-i ülése során elfogadott törvény értelmében az Universitas Miskolcinensis Alapítvány gyakorolja a Miskolci Egyetem tulajdonosi és fenntartói jogait. Ez az új helyzet új Szervezeti és Működési Rendet kíván meg, amit több körös egyeztetés során, közösen alakít ki az Alapítvány kuratóriuma, illetve az Egyetem vezetése.  A tárgyalások a Rektorátus legutóbbi, 2021. május 6-i ülésén folytatódtak.

Az Universitas Miskolcinensis Alapítvány korábban javaslatot tett az új SZMR tartalmára, illetve annak felépülési logikájára. Ezt ismertette most Dr. Kovács Erika kuratóriumi tag, gondolatait pedig Fükő László – szintén a kuratórium tagja – és Hornyák Loránd, a Tudományos és Innovációs Park (TIP) projektvezetője fenntartói szemszögből egészítették ki. Egyebek mellett szóltak az intézményt érintő két grandiózus projektről, amelyek meghatározzák az elkövetkező időszakot: magáról a modellváltásról és a TIP-ről.

A mostani Rektorátusi ülés során ezt a tervezetet véleményezte a Miskolci Egyetem vezetői testülete, emellett további javaslatokkal egészítette azt ki.