Hírek

kiemelt

Szolgálati közlemény: Így lehet vizsgára jelentkezni ill. vizsgázni, amíg áll a Neptun

2021. június 16.

A Miskolci Egyetem rektora az alább olvasható rektori tájékoztatóban szabályozta a Neptun-rendszer leállásának ideje alatt követendő vizsgajelentkezési és vizsgázási eljárásrendet.

Ózdi acél erősítheti tovább a Miskolci Egyetemet

2021. június 14.

Tovább erősíti a Miskolci Egyetem ipari kapcsolatait az a vagyonjuttatás, aminek szindikátusi szerződését 2021. június 10-én írták alá az Universitas Miskolcinensis Alapítvány és az Ózdi Acélművek Kft. képviselői. Így a diákok könnyebben szerezhetnek közvetlen gyakorlati tapasztalatokat, mindebből pedig az egész régió profitálhat.

Elvarázsolta a zsűrit egyetemünk ME-dzsik csapata az Országos Logisztikai Csapatbajnokságon

2021. június 14.

2. helyezett lett és a Magyar Közút Zrt. Különdíját is megkapta egyetemünk csapata a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja által 8. alkalommal megrendezett Országos Logisztikai Csapatbajnokságon.

Napfogyatkozást figyeltek meg a Miskolci Egyetemen

2021. június 11.

A Műszaki Földtudományi Kar csillagászatért rajongó kollégái közös napfogyatkozás-megfigyelésre invitálták a Miskolci Egyetem polgárait 2021. június 10-én. Romenda Roland és Siomos Angelos a megfelelő szemvédő eszközök használata mellett biztosítottak lehetőséget az ebédszünetüket töltő egyetemi polgároknak, hogy tanúi lehessenek ezen nem mindennapi égi jelenségnek.

Újra a világ legjobb egyetemei között a Miskolci Egyetem

2021. június 10.

Június 8-án vált nyilvánossá a londoni QS cég nemzetközi egyetemi kiválósági rangsora, amin a Miskolci Egyetem először tavaly tűnt fel. A QS a világ százezernél is több felsőoktatási intézménye közül idén 1.300 egyetemet tartott érdemesnek a rangsorban való szerepeltetésre, köztük a Miskolci Egyetemet is.

JUBILÁL AZ EGÉSZSÉGÜGYI KAR

2021. június 9.

A Miskolci Egyetemen 20 éve működő egészségtudományi képzés évfordulójának megünneplésére az Egészségügyi Kar tudományos jubileumi online konferenciát rendez „Kárpát-medencei felsőoktatási intézményi hálózati összefogásban született egészségtudományi fókuszú interdiszciplináris kutatási eredmények bemutatása” címmel 2021. június 17-én 10.00 órától.

Virtuális kerekasztal-beszélgetést rendeznek a magyarországi kínai befektetésekről

2021. június 8.

2021. június 17-én 15.00 órai kezdettel online formában kerül sor arra a kerekasztal-beszélgetésre, melyet "A magyarországi kínai befektetésekről, különös tekintettel Borsod-Abaúj-Zemplén megye ipari beruházóira" címmel rendeznek. A magyar nyelvű (de angolra tolmácsolt) konferencia célja feltárni és bemutatni a kínai ipari befektetéseket, azok fontosságát, egyediségét nemzetgazdasági és regionális szinten egyaránt.

Egyetemünk hallgatóinak és a miskolci gimnáziumok diákjainak sikere az országos kínai tehetségkutató versenyen

2021. június 7.

Idén május 28-án és 29-én rendezték meg a magyarországi "Kínai híd" tehetségkutató verseny két fordulóját Péntek délután az egyetemi hallgatók, szombaton délelőtt a középiskolai diákok mérték össze nyelvtudásukat, ismereteiket Kínáról, valamint mutatták be autentikus, művészeti előadásukat.

Ismét meghirdeti az egyetemistáknak szóló Mészáros Lázár ösztöndíját a Magyar Honvédség

2021. június 7.

Foglakoztat a katonai szolgálat? Szívesen dolgoznál a Magyar Honvédségnél a tanulmányaid befejezése után? Idén is újra pályázható a nagy sikerű Mészáros Lázár ösztöndíj, melynek havi összege 133.800 Ft.

Fényes sikert aratott a Miskolci Egyetem csapata az Online Országos Hegesztési versenyen

2021. június 4.

Idén online formában rendezte meg az immár hagyományosnak mondható Országos Hegesztési Versenyt a BME hegesztési szakosztálya. A versenyen induló csapatok közül a Miskolci Egyetem „CIÓ, KÁCIÓ, ÉLDISZLOKÁCIÓ” elnevezésű csapata első helyezést ért el.