Mesterséges Intelligencia kihívás

2021. május 17.

2020. december elsején elindult a Mesterséges Intelligencia (MI) Kihívás, melyet Prof. Dr. Palkovics László a Digitális Jólét Program keretében kezdeményezett annak érdekében, hogy hazánk a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi Mesterséges Intelligencia (MI) közösség fontos tagjává váljon.

A Digitális Jólét Program keretében elkészült a „Bevezetés a Mesterséges Intelligencia világába” címmel egy hazai fejlesztésű alapozó, ingyenes online kurzus. Célja, hogy a társadalom legalább 1%-a, az az 100 ezer magyar polgár szerezzen alapismereteket a mesterséges intelligenciáról. A résztvevők számára további tematikus modulok lesznek elérhetők a jövőben, így a program teljes tanulási utat kínál és biztosítja a lehetőséget a fejlődésre. Az alapozó kurzus pár óra alatt elvégezhető, melynek végén tanúsítványt kapnak az azt teljesítők.

A képzés alapfogalmak és az etikai kérdések tárgyalása mellett számos felhasználási eset bemutatásával világít rá a technológia által kínált gyakorlati előnyökre.

Kérjük, hogy csatlakozzon a MI Kihíváshoz és vegyen részt az online kurzuson!

További információ és az MI Kihívás elérhetősége: https://ai-hungary.com/


Ajánljuk oktatóik, munkatársaik, valamint diákjaik számára egyaránt.

 

Háttér:

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére létrejött Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció a hazai MI ökoszisztéma szakmai és konzultációs fóruma, amely a Digitális Jólét Program keretében végzi tevékenységét.

Ez a platform összeköti a mesterséges intelligenciával foglalkozó gazdasági, akadémiai és kormányzati szereplőket a magyar gazdaság és társadalom MI-forradalomra való felkészítése céljából.

Az MI Koalíció az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen megalkotta Magyarország 2020-2030 közötti időszakra szóló Mesterséges Intelligencia Stratégiáját, amelyet az 1573/2020 (IX.9.) Korm. határozattal fogadtak el. A Koalíció megkezdte a Stratégia végrehajtását az abban szereplő ütemterv szerint.