Joghallgatók sikere Bukarestben

2021. május 17.

 

Az Állam- és Jogtudományi Kar minden résztvevő hallgatója dobogós helyezést ért el a „CONSTANT 2021” elnevezésű online nemzetközi hallgatói tudományos konferencián, amelyet 2021. május 14-én rendezett meg a bukaresti Nicolae Titulescu Egyetem.

Az Állam-és Jogtudományi Kar kilenc hallgatója: Barta Tamás, Figeczki Blanka, Galambos Patrik, Lindt Roland, Mercz Mónika, Nagy Márton, Nagy Zsuzsanna Mária, Toplenszki Zalán és Varga Zsófia Kincső, és Dr. Varga Zoltán egyetemi docens, tudományos és nemzetközi dékánhelyettes vett részt. A bukaresti Nicolae Titulescu Egyetemen immáron tizenegyedik alkalommal megrendezett nemzetközi tudományos konferenciát a pandémia miatt a tavalyi után idén is online formában rendezték meg a Zoom platformon.

A korábban hagyományos központi megnyitó ünnepség elmaradt, helyette a szekcióülések vezetői köszöntötték a saját szekcióik előadóit. Az Állam-és Jogtudományi Kar hallgatói a Büntetőjogi, a Közjogi, és a Magánjogi Szekcióban egyaránt képviseltették magukat. A legnagyobb számban a Közjogi Szekcióban adtak elő, ahol Dr. Augustin Fuerea, a Nicolae Titulescu Egyetem professzorának köszöntőjét követően Dr. Varga Zoltán is üdvözölte a megjelenteket a zsűritagok nevében, aki egyúttal köszönetet is mondott azért, hogy a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara ismét meghívást kapott erre a színvonalas konferenciára.

A szekciózsűrik olyan kiemelkedőnek ítélték az elhangzott előadásokat, hogy a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának minden hallgatóját dobogós helyezésben részesítették a következők szerint:

 

Büntetőjogi Szekció:

  1. helyezés

Barta Tamás: - The development and future of the European public prosecutor’s office in certain member states

  1. helyezés:

Lindt Roland: Thoughts on criminal law and dangerous religious movements – a possible legal reaction regarding the so-called cults

 

Magánjogi Szekció:

  1. helyezés:

Nagy Márton: The legal nature of selling lands used in agriculture and sylviculture at auction

 

Közjogi Szekció:

  1. helyezés:

Figeczki Blanka: „All or nothing” – The new EU regulation on cryptocurrencies

Toplenszki Zalán: Once upon a time…in the digital tax package

  1. helyezés:

Galambos Patrik: Thoughts on the operation of Magyar Nemzeti Bank in 2020

Varga Zsófia Kincső: The development of the situation of student governments in the higher education of Hungary

  1. helyezés

Mercz Mónika: The development of the interpretation of the precautionary principle and the principle of prohibition of regression

Nagy Zsuzsanna Mária: Geo-blocking: the phenomenon and EU legal background
 

A konferencia különös jelentőségéhez a nemzetközi jó kapcsolatok ápolása mellett az is hozzájárul, hogy a résztvevők idegen nyelvű publikációinak számát gazdagítja a konferencia-kiadványban (Constant 2021 Journal) megjelentetett tanulmányuk.

 

Gratulálunk a konferencián részt vett valamennyi hallgatónak!