Egyetemünk hallgatóinak és a miskolci gimnáziumok diákjainak sikere az országos kínai tehetségkutató versenyen

2021. június 7.

Idén május 28-án és 29-én rendezték meg a magyarországi "Kínai híd" tehetségkutató verseny két fordulóját Péntek délután az egyetemi hallgatók, szombaton délelőtt a középiskolai diákok mérték össze nyelvtudásukat, ismereteiket Kínáról, valamint mutatták be autentikus, művészeti előadásukat.

Nagyon vártuk az eseményt, hiszen tavaly a COVID-19 ellehetetlenítette a vetélkedő megtartását!

A Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézete népes csapatot indított az online versengésen.

Az egyetemisták képviseletében Csokai Levente Bálint, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar villamosmérnök szakos hallgatója, Kántor Boglárka, a Bölcsészettudományi Kar anglisztika szakos hallgatója, valamint Spisák Bernadett, az Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézet doktorandusza vett részt a versenyen. Az középiskolás diákok csoportját három fő alkotta: Bertók Eszter a Zrínyi Ilona Gimnáziumból, Hegyaljai Dóra a Balázs Győző Református Gimnáziumból, valamint Jakab Levente a Diósgyőri Gimnáziumból. A résztvevők felkészítő tanárai: Fan Liyun, Zhai Tianyu és Wang Zhichun.

A miskolci versenyzők kiemelkedően teljesítettek és méltóképpen képviselték képzőhelyüket és Miskolc városát egyaránt.

Összetettben – az egyetemi hallgatók versenyében – Kántor Boglárka a második, Spisák Bernadett a harmadik helyezést érte el!

Emellett Kántor Boglárka különleges (Út a mennyországba c.) énekével megnyerte a kulturális-művészeti szekciót, ugyanitt a bírálóbizottság értékelése alapján Spisák Bernadett (klasszikus tusfestéssel) a második pozíciót szerezte meg. Csokai Levente kung-fu előadása elismerésben részesült.

Kántor Boglárka

Spisák Bernadett

Csokai Levente Bálint

Bertók Eszter

Hegyaljai Dóra

Jakab Levente

Az erősen motivált és kiélezett diákversenyben a miskolci résztvevők a zsűri elismerésében részesültek. Kiváló eredményeikkel és előadásaikkal (festés, zongorajáték és ének) elnyerték a közönség rokonszenvét, támogatását, illetve igazolták kitartásukat a tanulásban, odaadásukat és elhivatottságukat a kínai kultúra, nyelv és művészet iránt.

Szívből gratulálunk valamennyiüknek és köszönetüket fejezzük ki Liu Jie igazgató asszonynak és a felkészítő tanáraiknak, az Intézet kollégáinak!

Őszintén reméljük, hogy sikereik és szenvedélyük másoknak is inspirációt ad a kínai nyelv elsajátításához és a jövőbeli „Kínai Híd” versenyeken való részvételhez.

További képek a versenyről: https://www.dropbox.com/sh/63k8bcl25gttuh0/AAAZ58_f-p6KTRYJRlhOCY5za?dl=0