Hírek

Ilyet is rég láttunk - igazi egyetemi hangulatban telt az első nap

2021. szeptember 6.

Lassan egy éve, hogy online oktatásra állt át az egyetem. El is szoktunk a tömegek látványától, egészen mai napig. Az idő is kegyes volt, a diákok pedig lelkesek. Csak remélni tudjuk, hogy ez így is marad, hiszen mi értelme az egyetemnek hús-vér hallgatók nélkül. Üdvözlet mindenkinek, sok sikert a szemeszterhez és persze COVID mentes időszakot mindenkinek. Ezzel a galériával köszöntünk minden diákot és oktatót!

Jó idő és hangulat jellemezte a szakszervezet Retro napját szombaton

2021. szeptember 6.

Gulyásparti és limonádé, ugrálóvár és retro zene. Kellemes néhány órát tölthettek azok, akik eljöttek a menza elé és részt vettek a szakszervezet által megálmodott eseményen. A szerencsések még tombolán is nyerhettek. Hogy milyen volt a hangulat, azt a következő fotók is bizonyítják. Köszönet a szervezőknek!

Mostantól bárki, bármikor ellenőrizheti a szállópor szennyezettségi adatokat Miskolcon

2021. szeptember 3.

A Miskolci Egyetemen ünnepélyes keretek között átadták a HungAIRy PM monitoring rendszert. Ennek eredményeként minden érdeklődő azonnali és friss adatokat kap a pmmonitoring.hu honlapon keresztül.

Last minute oktatói pályázat – Varsó vagy Kairó

2021. szeptember 2.

Már csak pár óra van a határidőig, de aki ügyes, akár el is érheti a Külügyminisztérium pályázatát. Lengyelországba és Egyiptomba keresnek oktatókat, akik tanítják a magyar nyelvet és kultúrát.

Idén is élőben közvetítjük a tanévnyitó és a kitüntetésátadó ünnepségeket

2021. szeptember 2.

Az utóbbi években már megszokott módon a 2021. szeptember 3-án 10.00 órai kezdettel tartandó tanévnyitó ünnepi szenátusülés, valamint a 14.00 órakor kezdődő kitüntetésátadó ünnepi szenátusülés idén is követhető lesz az interneten a következő menetrendben.

Elkerülhetetlen lesz a védettségi igazolvány

2021. szeptember 1.

Közzétette az Innovációs és Technológiai Minisztérium legfrissebb ágazati ajánlását, amely részletes járványügyi útmutatót ad a felsőoktatási intézményeknek a tanévkezdéshez. A dokumentum legfontosabb üzenete: akinek nincs védettségi igazolványa, sok mindenből kizárja magát.

Gólyatábor 2021 – visszapillantás

2021. szeptember 1.

Pár nap és megkezdődik a tanév. Izgalmas napok elé néznek különösen a frissen felvett diákok, akik néhány napig felszabadult körülmények között, vidáman, egymással barátkozva és vetélkedve ismerkedtek meg az egyetemmel. Mielőtt ténylegesen is beülnek az iskolapadba, ezzel a kis videóval újra felidézzük számukra az idei Gólyatábor legjobb pillanatait. A tanévhez és az első vizsgaidőszakhoz mi mást kívánhatnánk is nekik, és persze minden itt tanuló diáknak, minthogy Jó szerencsét!

Minden karra vettek fel hallgatókat pótfelvételi eljárásban a Miskolci Egyetemre

2021. augusztus 27.

Idén összesen 207 jelentkezőnek sikerült második körben bejutnia az intézménybe. A ponthatár húzás után az is kiderült nemcsak önköltséges, hanem államilag finanszírozott helyeket is sikerült feltölteni.

Élettel töltötték meg gólyáink az egyetemet – nemsokára visszatérnek

2021. augusztus 26.

Gyorsan elszaladt az a néhány nap, amikor leendő hallgatóink megismerkedtek egymással és a campussal.

Hangosan „kelepeltek” a gólyák – hivatalosan is megkezdődött az ismerkedés hete

2021. augusztus 24.

Hétfőn este több száz leendő elsős gyűlt össze a menza előtt, hogy részt vegyenek a gólyatábor hivatalos megnyitóján...