Hírek

Kajak-kenu világbajnokságon lett bronzérmes az egyetem dolgozója

2022. szeptember 12.

Márton Krisztián, a Miskolci Egyetem Informatikai Szolgáltatások Osztálya vezetője a C1 Masters 500 méteren aratott bajnoki címe után a szenior világbajnokságon állt rajthoz Bydgoszczban két számban, ahol C2 200 méteren bronzérmet szerzett Merényi Ádámmal.

1 perc ME: tanévnyitó, fogadás, laptoposztás

2022. szeptember 12.

Belevágtak a tanévbe, fogadást rendeztek az élsportolóknak, valamint minden anyag- és vegyészmérnök elsőéves kapott idén is laptopot – ezen a héten is 1 percben a Miskolci Egyetem történéseiről.

Gratulálunk Kaptay professzor úr akadémiai tagságához!

2022. szeptember 12.

Prof. Dr. Kaptay György, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.

Minősített publikációként jelenik meg a „Hibrid, elektromos, fenntartható” járműmérnöki konferencia anyaga

2022. szeptember 10.

A járműipar tudományos és ipari területein tevékenykedő szakemberek találkoznak és mutatják be kutatási eredményeiket a IV. Nemzetközi Járműmérnöki Konferencián (4th International Conference on Vehicle and Automotive Engineering) szeptember 8-9. között a Miskolci Egyetemen.

Ősbemutatóval készül a Miskolci Egyetem a budapesti Francia Intézet jubileumára

2022. szeptember 10.

A Miskolci Egyetem lézerhárfáján játssza el egy robot a La Marseillaise-t az ünnepi eseményen a budapesti Francia Intézetben.

Kimagasló tudományos, oktatói tevékenység és innovatív közösségépítés

2022. szeptember 9.

„2017-ben már volt szerencsém egy magas rangú állami kitüntetést kapni, akkor a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehettem át, majd most öt évvel később egy ennél is magasabb állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat elismerést vehettem át” – fogalmaz Prof. Dr. Csák Csilla az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja az államalapítás ünnepén kapott állami elismerésével kapcsolatban.

Világszenzációs kutatórobot született a Miskolci Egyetemen

2022. szeptember 9.

A víz alatti feltárásokra nyújt páratlan lehetőséget a Miskolci Egyetem vezetésével fejlesztett robot, melynek köszönhetően derült ki a közelmúltban, hogy a világ legmélyebb vizesbarlangja még annál is mélyebb, mint eddig hitték.

Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

2022. szeptember 9.

A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

A többszörös magyar bajnok is a Miskolci Egyetemet választotta

2022. szeptember 9.

Bodonyi András kenus is a Miskolci Egyetemet választotta. A többszörös magyar bajnok – miután befejezte versenysportolói pályafutását – a Gazdaságtudományi Kar sportszervezőszakos hallgatója lett.

Idén is laptopot kaptak az elsőévesek

2022. szeptember 8.

Ebben a szemeszterben is minden nappali tagozatos vegyész- és anyagmérnök hallgató kapott laptopot a Miskolci Egyetemen, hogy a legmodernebb szoftverekkel ne csak órán találkozhassanak.