Elismerő oklevelet kaptak a járvány elleni védekezésben részt vevő egyetemi önkéntesek

2021. június 21.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége civil szervezet a Családok Nemzetközi Napja alkalmából Elismerő Oklevéllel” tüntette ki a Covid járvány elleni védekezésben önkéntes munkát vállalt egyetemi hallgatókat áldozatos tevékenységük elismeréseként.

A díjátadóra 2021. június 14-én került sor a budapesti gazdagréti Szent Angyalok templomban. A program Szentmisével kezdődött, melyet a járványban elhunytakért és hozzátartozóikért mutattak be. Az elismerő okleveleket Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke és Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány Kuratóriumának elnöke adta át. Az ünnepségre meghívást kapott a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Horváth Zita, aki támogatásával maximálisan hozzájárult a hallgatók járványügyi tevékenységének sikeréhez.

Az oklevelet a Miskolci Egyetem részéről Dr. Kiss-Tóth Emőke az Egészségügyi Kar dékánja, Encsiné Nagy Ágnes mesteroktató, Zámola Viktória kari HÖK elnök, Gergely Gergő GÉIK hallgatója vették át, és életmentésért különdíjban részesült Kertész Nikolett EK, illetve Dékány Péter GÉIK hallgató.