Hírek

kiemelt

Számít a vélemény! – Oktatói munkát értékelhetnek a hallgatók

2024. március 18.

A Miskolci Egyetem oktatóinak munkáját kérdőív kitöltésével véleményezhetik a hallgatók március 4-e és április 10-e között. Az anonim felmérés célja, hogy a diákok álláspontjának megismerésével hozzájáruljon az egyetemen folyó oktatás színvonalának növeléséhez.

Fesztivált nyitó Húsvéti koncert

2024. március 27.

A Miskolci Egyetem díszaulájában tartott bensőséges hangulatú Húsvéti koncerttel indult útjára a III. Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivál. A júniusig tartó programsorozat hazai és külföldi előadók fellépéseivel, ingyenesen látogatható kamara- és szimfonikus zenekari hangversenyekkel várja a közönséget.

Piacképes a bölcsészdiploma

2024. március 26.

A piacképes bölcsész diplomáról, a mai fiatalok érdeklődési köreiről, ma értelmiségi fiataljairól, a végzett hallgatókkal való kapcsolattartásról is beszélt dr. Illésné dr. Kovács Mária, a Miskolci Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánja a boon.hu podcastjában.

Tutor ösztöndíjprogram – támogatás a támogatásért

2024. március 25.

A Miskolci Egyetem Tutor programjába keresi azokat az elhivatott, szakmailag felkészült hallgatókat, akik saját képességeik fejlesztése mellett szívesen foglalkoznak hallgatótársaikkal is. Az ösztöndíjjal honorált lehetőségre március 27-én éjfélig lehet jelentkezni.

Készségeket és képességeket erősítő képzések

2024. március 25.

A Miskolci Egyetemen elérhető moduláris képzés a képzési tervben előírtakon túl további kompetenciák elsajátításának lehetőségét biztosítja a hallgatók számára, ami segíti a munkaerőpiacon való sikeres elhelyezkedésüket is.  A kurzus(ok)on való részvétel ingyenes. Az érdeklődők a jelentkezésüket március 27. éjfélig adhatják be.

Miről mesél a talaj?

2024. március 25.

Az egyik legfontosabb természeti erőforrásunk, a termőtalaj állapotára hívta fel a figyelmet a Miskolci Egyetemen a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar Földrajz-Geoinformatika Intézete.

Munkaerőpiaci készségek fejlesztése a bölcsészképzésben

2024. március 22.

Az Új munkaerőpiaci elvárások a felsőoktatásban címmel szervezett kerekasztal beszélgetést a Nyelv- és Kommunikáció Kutatócsoport. Tapasztalatokat osztottak meg a kooperatív tanulás, a projektmunka és a digitális kompetenciafejlesztés területén a Miskolci Egyetemen.

Hidrogén a földgázrendszerben - klímavédelmi célokhoz járulnak hozzá a kutatások

2024. március 22.

A hagyományos, fosszilis tüzelőanyagokat részben vagy teljesen kiváltó, környezetbarát, alternatív energiaforrásnak számító hidrogén tárolásának és felhasználásának vizsgálata innovatív kutatási terület a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Karán. Hazai és európai klímavédelmi és környezetbarát energetikai célok eléréséhez járulnak hozzá.

Kínai tanulmányok, ösztöndíj-lehetőségek

2024. március 21.

A Kínába szóló ösztöndíj-lehetőségekről és kapcsolatokról tart tájékoztatókat a Miskolci Egyetemen a Konfuciusz Intézet. A „Kína vonzásában” elnevezésű program először a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon járt, ahol a Nemzetközi tanulmányok mesterszak kínálatában Kína és az ázsiai régió is szerepel.

Az egyetem Ferenczis diákjai nyerték meg Miskolcon a szakképzési versenyt

2024. március 21.

A Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikumának diákjai nyerték meg az országos II. Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny miskolci döntőjét. A március 20-án rendezett versenynek a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatótó Kórház I. számú Skill laborja adott otthont.