Több százan vették át a diplomájukat

2021. július 12.

A Miskolci Egyetem 2021. július 8-án és 9-én tartotta a 2020/2021-es tanévet záró Nyilvános Ünnepi Egyetemi Szenátusi Üléseket. Két nap alatt több mint négyszáz hallgató vette át az egyetemi tanulmányait lezáró oklevelét.

 

Csütörtökön délelőtt a Műszaki Földtudományi, a Műszaki Anyagtudományi és a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, délután a Gazdaságtudományi és a Bölcsészettudományi Kar végzős hallgatói vették át okleveleiket ünnepélyes keretek között karuk dékánjától és az egyetem rektorától. Pénteken az Állam- és Jogtudományi Kar, az Egészségügyi Kar, illetve a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet végzősei búcsúztak az intézménytől.

Az online oktatás után végre lehetősége volt a diákoknak a személyes ünneplésre, de a járványhelyzetre való tekintettel az eseményen kizárólag a hallgatók vehettek részt. A hozzátartozók az egyetem YouTube-csatornáján élőben követhették rendezvényt.

Prof. Dr. Horváth Zita rektor köszöntőbeszédében kiemelte, hogy nehéz másfél év áll az egyetem polgárainak háta mögött. Továbbá örömét fejezte ki, hogy a nehézségekkel együtt, ugyan szűkebb keretek között, de sikerült lehetőséget teremteni a hallgatói évek méltó lezárására.

 

A pénteki eseményen adta át a Miskolci Egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány az általa hirdetett pályázatra érkezett pályaművek díjait. A zsűri döntése alapján Arany oklevélben kettő, Ezüst oklevélben három, Bronz oklevélben egy hallgató részesült. Különdíjat kapott kettő, 100 000 Ft pénzjutalomban tizenegy hallgató részesült. A díjakat Fükő László kuratóriumi tag adta át.

Az Universitas Miskolcinensis Alapítvány Kuratóriuma 2020. októberében pályázatot hirdetett és közös gondolkodásra hívta az egyetem hallgatóit annak érdekében, hogy az egyetem, az alapítvány és a hallgatók közösen alakíthassák ki a Miskolci Egyetem középtávú intézményfejlesztési tervét.