Hírek

Gyorsan megtérül a diploma

2022. július 28.

Mit ér a diploma? – erre a kérdésre válaszoltak pódiumbeszélgetés keretében a régió két meghatározó munkáltatója, egy ifjúságkutató és a Miskolci Egyetem rektora a Miskolci Egyetem Pont Ott Parti 2022 rendezvényén.

A fenntartható fejlődés képzéseit kínálja a Miskolci Egyetem

2022. július 27.

Dinamikusan fejlődik a vállalati igények alapján alapított és indított szakok portfóliója a Miskolci Egyetemen. Töretlen a népszerűsége a gazdaságtudományi képzéseknek, növekedett a felvettek száma a műszaki karokon és az egészségtudományi karon.

Több mint egy kollégium – A Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban jártunk

2022. július 26.

A Görögkatolikus Roma Szakkollégium felsőoktatásban tanuló hallgatókból álló közösséget jelent, mely tagjainak aktivitásán alapszik. Olyan környezetet és feltéteket teremt, melyben a tagjai megfelelő és magas szinten végezhetik felsőoktatási tanulmányaikat. A Miskolci Egyetem hallgatói is elégedettséggel beszéltek e közösségről.

Bronzérem született az Európai Egyetemi Játékokon

2022. július 26.

Megvan az első érme a Miskolci Egyetemnek a 2022-es Európai Egyetemi Játékokon! A 21 éves miskolci fiatal judo sportágban, a 63-70 kg-os súlycsoportban 26 induló közül tegnap harcolta ki a bronzérmet.

Valete! Éljetek boldogul! – Elérhetőek a diplomaosztón készült fotók

2022. július 26.

Számos jól képzett szakemberrel és tettre kész frissdiplomással bővült a munkaerőpiac: a Miskolci Egyetem végzős hallgatói júniusban vették át oklevelüket a Diplomaátadó Ünnepi Szenátusülésen.

Jönnek az eredmények az Európai Egyetemi Játékokról

2022. július 25.

A női B3x3 kosarasok fejezték be leghamarabb programjukat a Miskolci Egyetem hallgatói közül a Lengyelországban megrendezett 2022-es Európai Egyetemi Játékokon. A 12. helyen zártak a miskolci kosaras lányok. Az egyetem férfi strandröpladba csapata is versenyben volt az elmúlt napokban, akik végül a 23. helyen végeztek. Gratulálunk az eredményekhez!

Karonfogva már várják a pontokat a Miskolci Egyetemen

2022. július 21.

Nagy az izgalom az érdeklődő fiatalok körében a campuson, hiszen ma este kiderülnek a felvételi pontszámok. Az intézmény Pont Ott Partival készült a nagy eseményre, ahol bemutatkoznak a karok, de megismerhetik a fiatalok, hogy milyen sportolási, nyelvtanulási és külföldi ösztöndíj lehetőségek várnak rájuk az egyetemi évek alatt.

A munka elkezdődött a klímasemlegesség elérésére irányuló projektben a Miskolci Egyetemen

2022. július 20.

Nemzetközi szinten is kiemelkedő az a kutatás-fejlesztési munka, mely során a Miskolci Egyetem és az FGSZ Földgázszállító Zrt. közösen keresi a választ környezetvédelmi szempontból is meghatározó kérdésekre.

Egy hétig minden nap élmény(tábor) a földtudomány a Miskolci Egyetemen

2022. július 20.

Idén újra várta a középiskolás fiatalokat a Földtudományi Élménytábor két év pandémiás kihagyás után. A bázis ezúttal a zempléni Pálháza volt.

Hogyan lehet mindig minden jeles? – Nagy Alexandra a tudatos döntésre esküszik

2022. július 19.

„Maximalista embernek tartom magam, de ez sosem volt elvárás az irányomba. Mindig az vezérelt, hogy az oktatóim által átadott tudást a legszélesebb körben elsajátítsam” ­– fogalmazott dr. Nagy Alexandra, a Miskolci Egyetem kitüntetéses doktora.