Összehangolja képzéseit a Miskolci Egyetem és a Miskolci Szakképzési Centrum

2021. július 15.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Miskolci Szakképzési Centrum 2021. július 14-én szerdán. A két fél közötti kapocs már megvolt, de ez a megegyezés új dimenzióba helyezi a kooperációt.

Az új szakképzési törvény lehetőséget teremtett arra, hogy a Miskolci Szakképzési Centrum két iskolájában – egy Pilot program keretein belül – a Berzeviczy Gergely Technikumban és a Kandó Kálmán Informatikai Technikumban ősztől elkezdődik az okleveles technikusi képzés. Azok a diákok, akik bekerülnek a képzésre, a technikusi végzettség megszerzése után oklevelüket elismerik majd a felsőoktatásban.

 

 

Az elmúlt hónapokban megtörtént a képzések tartalmi összehangolása a technikumi és az egyetemi követelményeket illetően. A Miskolc Egyetemmel való együttműködésnek köszönhetően a két középiskolából érkező diákok a sikeres felvételit követően a Miskolci Egyetem hallgatójaként jelentős előnnyel indulhatnak majd. A két technikumban teljesített szakmai tárgyaik után egyetemistaként 30 kreditpontot tud elismerni nekik az intézmény.

A rendezvényen készült fotók:

A fotókat a Kommunikációs és Beiskolázási Igazgatóság készítette.