Tisza-tavi átkelés: kedvezmény a miskolci egyetemistáknak

2021. július 29.

Az esemény célja, hogy népszerűsítse a vízi szabadidősportokat és a folyamatosan fejlődő Tisza-tavi régiót. A 2021-es Tisza-tó-átevezésre és átúszásra a Miskolci Egyetem hallgatói augusztus 3-ig kedvezménnyel nevezhetnek az esemény hivatalos weboldalán, hogy átevezzék, vagy átússzák Magyarország második legnagyobb állóvizét.

“A Miskolci Egyetem a mozgás és a sport elkötelezett híve, ahol komoly hangsúlyt fektetnek az egészséges életmódra való ösztönzésre. – mondta Berényi Péter, a Tisza-tó-átevezés és átúszás főszervezője. – Az egyetem klubja a MEAFC a versenysport mellett, a szabadidősportra is nagy hangsúlyt fektet, a Miskolci Egyetem Sportközpontban magas színvonalon zajlanak a testnevelés órák, igyekeznek a lehető legtöbb diákjukat a testmozgásra buzdítani. Mi szeretnénk ebben segíteni, ezért is próbáltuk megkönnyíteni a hallgatóik részvételét a Tisza-tavi eseményünkön.”

A szervezők az évek óta népszerű Balaton-átevezés és Balaton-átúszás mintájára nemcsak egy sporteseményt, hanem egész napos programot kínálnak a résztvevőknek, ami nemcsak a teljesítményről és a mozgásról szól, hanem a jó hangulatról és a társaságról is. Kézzel hajtott vízi járművel a táv nyolc kilométer, úszva három és fél, de a legelszántabbak akár részt vehetnek mindkét kihívásban.

Akik az átúszást és az átevezést is teljesítik, azok emlékérmet vihetnek haza, a többiek pedig online oklevelet kapnak, és megtapasztalhatják azt az életérzést, hogy milyen úszva, SUP-on, kenuval, vagy akár gumicsónakkal átszelni a Tisza-tavat.  

 

A hallgatóknak a jelentkezés előtt az info@tiszato2021.com e-mail címre kell elküldeniük a nevüket, telefonszámukat, az egyetem nevét és a diákigazolványuk számát augusztus 3-ig. Ezután 30 százalékos kedvezménykódot kapnak, amelyet a hivatalos nevezési felületen tudnak beváltani.

 

Az eseményre nemcsak egyetemi hallgatók, hanem minden érdeklődő jelentkezését várjuk. Részletek, nevezés a www.tiszato2021.hu oldalon.