Érettségi előkészítők – fontos információk

2021. szeptember 30.

Idén is több tárgyból indított ingyenes érettségi felkészítőt a Miskolci Egyetem. (Az oldal tartalma folyamatosan frissül, ezért érdemes a későbbiekben újra és újra ellátogatni ide!)

EGÉSZSÉGÜGYI ISMERETEK

Az Egészségtudományi Kar 2022. január végétől április végéig heti rendszereséggel fog tartani érettségi előkészítőt.

FIZIKA

A Miskolci Egyetem Fizikai Intézete ebben a tanévben is ingyenes előkészítőt hirdet azon 11. vagy 12. osztályos középiskolai diákok részére, akik fizikából szeretnének érettségizni, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányaik során fizikát fognak tanulni. Az előkészítő 30x2 óra tananyagot tartalmaz és érinti az összes témakört.

A kurzusok 2021. szeptember 20-ával kezdődően hétfőnként 16-18 óra között az A/1-es épület legfelső emeletén, a Fizikai Intézet 334-es bemutató teremében zajlanak.

Az előkészítőről - érettségi feladatsorokkal együtt - ITT lehet bővebben olvasni.  

FONTOS: A tavalyi órákról készült videók mind fent vannak a Youtube-on, tehát azoknak is tudunk ezzel segíteni, akik nem tudnak bejárni az órákra. A  tavalyi kurzus komplett oldala a Youtube-ra felrakott videókkal ITT tekinthető meg.

FÖLDRAJZ

A Miskolci Egyetem, Műszaki Földtudományi Kara a 2021/2022-es tanév folyamán is indítani kívánja Ingyenes közép- és emelt szintű érettségi előkészítőjét FÖLDRAJZ tárgyból. A tavalyi év tapasztalatai alapján a kar szeretné biztosítani, hogy a Miskolctól távolabb élő, földrajz tárgyból érettségit tenni kívánó hallgatók is csatlakozhassanak az előkészítőhöz, így az előkészítőt ONLINE formában tartják majd meg.

A kar felhívja a középiskolások figyelmét, hogy tavaly óta ismét van lehetőség előrehozott érettségi vizsga letételére Földrajz tárgyból is, így a 10., a 11. és a 12. osztályos diákok számára egyaránt ajánlja a részvételt ezen az előkészítőn!

A tervezett programterv az ITT megtekinthető plakáton található. Jelentkezni az előkészítőre a következő google űrlap kitöltésével lehet: https://forms.gle/eKZvf6KNESQfi2x17

Végül a kar arra hívja fel az érettségizők figyelmét, hogy emelt szintű Földrajz érettségit a Műszaki földtudományi valamint a Földrajz alapszakra való felsőoktatási felvételi eljárás során egyaránt elfogadnak.

KÖZGAZDASÁGI ISMERETEK

A Gazdaságtudományi Kar idén Közgazdasági ismeretek tantárgyból tervez emelt szintű érettségi felkészítőt indítani korlátozott létszámmal, 10 fő részére.

MAGYAR

A Bölcsészettudományi Kar tervezi magyarból is a felkészítő indítását, de ennek részleteit jelenleg dolgozzák ki. Amint ez megtörtént, ezen a honlapon olvashatóak lesznek a részletek.

NÉMET

A Bölcsészettudományi Kar várhatóan 30 órás német emelt szintű felkészítőt indít 2021. november 4. és 2022. február 24. között.

TÁRSADALOMISMERET

A Bölcsészettudományi Kar várhatóan 2022. januártól fog 5 alkalommal online felkészítőt indítani társadalomismeretből, ezek tervezett kezdési időpontja péntekenként 14 óra.

TÖRTÉNELEM

A Bölcsészettudományi Kar tervezi történelemből is a felkészítő indítását, de ennek részleteit jelenleg dolgozzák ki. Amint ez megtörtént, ezen a honlapon olvashatóak lesznek a részletek.