Legyél véleményvezér! Erősítsd a korosztályodban a megyei identitástudatot!

2021. október 5.

16-22 év közötti nyitott, érdeklődő, jól kommunikáló, aktív fiatal vagy, és érdeklődsz az ifjúságpolitika iránt? Téged keres a Magyar Vöröskereszt! 

A Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete keres olyan 16-22 év közötti fiatalokat, akik elkötelezetten érdeklődnek az ifjúságpolitika iránt, szívesen lennének tagjai a frissen alakuló B.-A.-Z. Megyei Ifjúsági Tanácsnak. Cél, hogy a fiatalok erősítsék és népszerűsítsék kortársaik körében a megyei identitástudatot, illetve ötleteikkel, észrevételeikkel támogassák a megye ifjúságpolitikai törekvéseit, valamint az újonnan felállításra kerülő stratégiáit.

A programba 16-22 év közötti fiatalok kerülnek, így az egyetemisták alsóbb évfolyamain tanuló hallgatók is a célcsoport részei. A tanácsban egy-egy sikeres középiskolai DÖK elnök, vagy az egyetemeken aktív HÖK tisztségviselő is fontos szerepet tud betölteni.

Alapvetően olyan proaktív fiatalok elérése a cél, akik tevőlegesen, szervezett keretek között, egy újonnan megalakult csapat tagjaként vállalják, hogy innovatív módon, saját ötleteik mentén elindulva kezdenek együtt dolgozni, hogy kortársaikban erősödjön a megyei identitástudat, illetve, hogy minél több fiatal számára legyen perspektíva a megyében maradás, a tanulás és az alkotás lehetősége. 

A leendő tanácstagok feladatai, hogy konkrét jelzésekkel és javaslatokkal éljenek a felnőtt társadalmi szervezetek felé az ifjúságot érintő legfontosabb témakörökben, felvessék az őket érintő problémákat, megfogalmazzák igényeiket és elképzeléseiket. 

A jelentkezéshez egy jelentkezési lapot és egy motivációs levelet kell kitölteni, melynek mintáját a jelentkezőknek kézbesítjük

A jelentkezőket október 11-én, Miskolcon, a Megyeházán (Miskolc, Városház tér 1.) szervezett Castingon választják ki az erre kijelölt szakemberek, majd ezt követően a tanácsba bekerülő fiataloknak még az ősszel egy kétnapos tréningen kell részt venniük a közös munka megkezdésének érdekében.

A tanács későbbi működésének biztosítása érdekében havi egy alkalommal személyes találkozó is lesz a Megyeházán, de a tanácstagok online formában folyamatosan konzultálnak majd annak érdekében, hogy közösen létrehozzák a különböző tagozatokat (pl. smart city, sport, oktatási, művészeti, klíma, nemzetközi kapcsolatok). A frissen alakult tanács választja majd meg a saját tisztségviselőit.    

További információ:

 

Laták Kamilla, megyei koordinátor, Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezet

E-mail: kamilla.latak@voroskereszt.hu

Telefon: +36/30/207-31-71