A nemzetközi mobilitási helyzet egyre fokozódik!

2022. január 4.

Ki ne emlékezne erre a némileg átalakított klasszikusra a Tanú című filmből? A helyzet az, hogy kicsit igaz is, ám egészen más aspektusból. Februártól újabb lehetőségek nyílnak az egyetem előtt, hogy még több diák és oktató utazzon külföldre vagy jöjjenek onnan hozzánk.  Sándor Krisztina nemzetközi igazgató és Andráskó Dóra Erasmus+ koordinátor közös információs előadása lesz a témában január 11-én 13 óra és 14.30 között a Szenátusteremben.

 

Idén februárban újra lehetőség nyílik arra, hogy az   Erasmus+ Nemzetközi Kreditmobilitási Program keretében ösztöndíjakra (EU-n kívüli országokba és országokból ide irányuló hallgatói, oktatói és adminisztratív mobilitásokra) pályázzon a Miskolci Egyetem.

Ehhez egy közös pályázatot kell benyújtania intézményünknek. A munkához azonban elengedhetetlen a részpályázatok kidolgozása, amit írhat kar, intézet, tanszék vagy oktató. A dokumentum megírása alapvetően nem bonyolult és nem is időigényes feladat, ugyanakkor elengedhetetlen a kiválasztott partneregyetem adott karának, intézetének, tanszékének alapos ismerete. (nemzetköziesítési célok, kurzuskínálat, double-degree program, kreditrendszer/beszámítás etc.) Ugyancsak fontos kritérium, hogy az egyes partneri pályázatok a Miskolci Egyetem szempontjából egységesek legyenek. A megbeszélés ebben is segítséget ad. Korábban a gazdaságtudományi, a műszaki földtudományi, a műszaki anyagtudományi, valamint a gépészmérnöki és informatikai karok már vettek részt ilyen programokban.

Ám nekik is lesznek hasznos információk, idén számos új elemmel bővült a program, változtak a pályázat egyes elemei és feltételei.

Akiket érdekel a program kérjük ezen a linken jelentkezzenek legkésőbb január 10-ig!