Hírek

A Miskolci Egyetem megszabadult egy nagy pénzügyi tehertől

2021. december 20.

PPP (public-private partnership) konstrukcióban működött korábban a miskolci Zenepalota (az egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának épülete), valamennyi kollégiuma és az Uni-Hotel is. Ennek mostantól vége.

Határidő hosszabbítás a nemzetközi felsőoktatási tanári díj pályázaton!

2021. december 20.

A PROFFORMANCE konzorcium Nemzetközi Felsőoktatási Tanári Díjat hirdet Ausztriában, Horvátországban, Csehországban, Grúziában, Szerbiában és Magyarországon is. Az új határidő, ameddig jelentkezni lehet, december 22.

Az egyetemek „zöld” rangsorában a 755. helyen a Miskolci Egyetem

2021. december 15.

956 intézmény közül értük el ezt az eredményt idén. Ennek a rangsornak az a célja, hogy egy online felmérés eredményét közölje a Zöld Campus és a Fenntarthatóság jelenlegi állapotáról és politikáiról az egyetemeken szerte a világon. Az intézmények így várhatóan nagyobb figyelmet fordítanak a globális klímaváltozás elleni küzdelemre, az energia- és víztakarékosságra, a hulladékok újrahasznosítására és a zöld közlekedésre.

Nyár Amerikában – ösztöndíjjal

2021. december 15.

Magyarországon először elérhető amerikai Ambassadors Fund for Summer Work and Travel (AFSWT) ösztöndíja, ami a budapesti Amerikai Nagykövetség támogatásával bonyolít le a Camp Leaders. Az ösztöndíj lehetőséget biztosít magyar, hátrányos helyzetű fiataloknak, akik anyagi helyzetük miatt eddig nem tudtak részt venni a Summer Work and Travel (SWT) programban.

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult az adományokhoz!

2021. december 14.

November közepén indult december 10-ig vártuk a felajánlásokat, amiket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat továbbít majd a rászorulóknak. A Miskolci Egyetem kollektívája bebizonyította, igazi közösség.

Államközi ösztöndíjak diákoknak, kutatóknak

2021. december 14.

A Magyar Állam felajánlása alapján a Tempus Közalapítvány meghirdette a 2022-2023-as tanévre szóló új pályázati felhívását rész- vagy teljes képzéses tanulmányokra, nyári egyetemi kurzusokra, valamint rövid és hosszú kutatói tanulmányutakra az Államközi Ösztöndíjak keretében. Jelentkezni ezekre február elejéig lehet.

Még sikeresebb vállalkozást szeretne? Akkor jól figyeljen!

2021. december 13.

Nem kell mást tennie, mint csatlakoznia a Scale-Up Academy online képzéséhez december 15-én! A European Institute of Innovation and Technology Pilot Call felhívást hirdetett meg év elején, amelynek keretében a felsőoktatási intézmények olyan programokat tervezhetnek, amelyek javítják vállalkozói és innovációs kapacitásukat.

Jó hangulat, rengeteg diák, sztárfellépők

2021. december 13.

Így foglalható össze röviden a csütörtökön és pénteken tartott nyílt napok rendezvénysorozat. Gazdag programkínálat várta a diákokat, akik minden lényeges információt megkaptak arról, mi vár rájuk, ha a Miskolci Egyetemre jelentkeznek. Bízunk benne, minél többen teszik majd ezt.

A Gazdaságtudományi Kar egyetemi docense Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesült

2021. december 11.

Dr. Molnár László, a Marketing és Turizmus Intézetének oktatója, a GTK Tudományos Diákköri Tanácsának titkára Mestertanár Aranyérmet vehetett át az Országos Tudományos Diákköri Tanács 2021. november 24-én tartott ünnepélyes díjátadóján.

Fejlesztések, béremelés, elfogadott jövő évi költségvetés: zajlik a modellváltás a Miskolci Egyetemen

2021. december 11.

2020. augusztus 1-je óta a modellváltásnak köszönhetően felgyorsultak az események a Miskolci Egyetemen. Zajlik az E/1 kollégium és a Könyvtár, Levéltár, Múzeum felújítása. Tavaly decemberben az Uni-Hotel PPP kiváltása megtörtént, amit idén követ az E/2-6 kollégiumok, valamint az E/7 Irodaház ugyanilyen kiváltása.