Tanítsunk Magyarországért! élménynapok az egyetemen

2022. február 7.

Január 31-én és február 1-én zajlott a Miskolci Egyetemen a Tanítsunk Magyarországért! mentori ösztöndíjprogram kétnapos tábora, ahol 33 hallgató, 10 oktató, 70 diák és kísérőtanáraik vettek részt.

 

A 2019 óta minden félévben megszervezett tábor, illetve azon belül egy élménynap ad lehetőséget arra, hogy a programba belépő, új ösztöndíjas mentorok először találkozhassanak azokkal a diákokkal, akiket az elkövetkező időszakban mentorálni fognak.

Ez alkalommal Hejőkeresztúrból, Aszalóról és Ónodról érkeztek gyerekek az egyetemre, ahol mindenekelőtt egy játékosos foglalkozás keretében ismerkedtek meg leendő mentoraikkal.

A vidám játékok után a mentorok és diákjaik egy izgalmas élménybiológiai foglalkozáson vettek részt, ahol az ízeltlábúak csodálatos világához kerülhettek közelebb, sőt hatalmas trópusi rovarokat is sétáltathattak kézről kézre.

Bátorságuk mellett ügyességüket is próbára tehették a résztvevők: profi zsonglőrök segítségével gyakorolhatták a labda- és buzogánydobálást, a tányérpörgetést és más zsonglőreszközök használatát. Ez az élményekben gazdag, nevetéssel teli nap csak a kezdetét jelenti annak a közös útnak, melyet mentor és mentorált innentől együtt tesz majd meg.

A program a Bölcsészettudományi Kar szervezésében zajlik, azonban ösztöndíjas mentor bármely kar, bármely szakos hallgatója lehet! A programhoz a tantárgyfelvételi időszak végéig van mód csatlakozni a Tanítsunk Magyarországért I. című szabadon választható felkészítő kurzus felvételével.

További információ kérhető minden nap péntekig a Miskolci Egyetem főbejáratánál felállított Tanítsunk Magyarországért! standon, illetve a tanitsunkmagyarorszagert@gmail.com e-mail címen.