MEFOB FESZT: sportkonferencia olimpikonokkal, olimpia bajnokokkal, neves előadókkal

2022. május 16.

Hétvégén Miskolc és a Miskolci Egyetem ad otthont a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság nyolc sportágat felvonultató fesztiváljának, a MEFOB FESZT-nek. A május 19-22 között első alkalommal, egy helyszínen megrendezendő bajnoki küzdelmek mellett változatos szabadidősport programokat, bulikat és egy igazán nívós sportkonferenciát is kínálnak a szervezők.

 

 

„A közösségépítéstől a diplomáig” mottót viselő sportkonferencia 2022. május 20-án, pénteken 13.00 órakor Leonz Eder, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) megbízott elnökének online köszöntőjével veszi kezdetét a Miskolci Egyetem Díszaulájában.

Ezt követően Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem vagyonkezelő alapítványának kuratóriumi elnökének előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Témája: az egyetemi sport perspektívái.

A férfi vízilabda válogatottal három olimpiai bajnoki aranyat is kiharcoló dr. Kemény Dénes előadása a „Közösség és csapat, egyetemista élsportolók kihívásai edzői szemmel” címmel 13.45-kor kezdődik.

Folytatásként, 14.40-től a jelenlevők kitekinthetnek a nemzetközi egyetemi sport területére is. A kínai és amerikai egyetemi sportmodellt Shen Zhen, a FISU alelnöke, az Ázsiai Egyetemi Sportszövetség főtitkár-helyettese és Delise O’Meally, a FISU elnökségi tagja, az Amerikai Egyetemi Sportszövetség főtitkára hasonlítja össze.

Az előadásokat követően a hallgatóságnak lehetősége lesz feltenni kérdéseket az előadókhoz, akik 10-15 percben megválaszolják azokat.

Nagy érdeklődésre tarthat számot a 15.40 órakor kezdődő, „Kettős életpálya és azon túl” elnevezésű kerekasztal-beszélgetés olimpikon sportolókkal, az úszó Cseh Lászlóval, a vízilabdázó dr. Kiss Gergellyel, a gátfutó dr. Baji Balázzsal és a hétpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyivel.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni 2022. május 17-ig, közvetlenül az alábbi linken lehet, vagy a MEFOB FESZT hivatalos oldalán, a Programok menüpont Sportkonferencia aloldalról.